Sterren

Katja Schuurman met 'topbuik' ontroerd door speciale herinnering

Het duurt niet lang meer voor Katja Schuurman (45) gaat bevallen van haar tweede dochter. Tijd om even terug te blikken op hoe dat was toen ze haar eerste dochter Sammie kreeg.

Met een ontroerend tweeluik vergelijkt Katja haar twee zwangerschappen. “Tien jaar geleden deed ik een shoot voor Linda met Sammie in mijn buik”, begint Katja haar verhaal. “Die foto’s koesteren we hier thuis: “Daar zat ik in hè, mama?” Dus dat wilde ik voor mijn kleinste meisje weer. En de foto’s zijn wederom zo te gek geworden! Dank jullie wel voor deze ontroerende blijvende herinnering.”

Blote buik

Katja blikt niet alleen terug op haar zwangerschap, maar is ook bijzonder openhartig over haar eigen lichaam. “Het thema van deze Linda is #bodypositivity, hoe toepasselijk is dat; ik ben me namelijk een potje positief over mijn body dat ze bereidt en in staat is me op mijn 45e nog dit geschenk te geven. En laat mijn buik nou net dat deel van mijn lichaam zijn waar ik normaal gesproken helemaal niet zo positief over ben; net teveel vet, niet lekker getraind strak omdat ik zoveel meer houd van snaaien dan van sporten. Je zal mij mijn blote buik normaal gesproken niet snel zien showen.. Nu ik zwanger ben, ben ik nou juist zó trots op die buik! Bij deze beloof ik dat na de bevalling ook te blijven. Uiterlijk misschien niet ‘perfect’, maar jeetje wat een tópbuik ben jij!”

View this post on Instagram

Tien jaar geleden deed ik een shoot voor Linda met Sammie in mijn buik. Die foto’s koesteren we hier thuis: “Daar zat ik in hè, mama?” ☺️ Dus dat wilde ik voor mijn kleinste meisje weer. En de foto’s zijn wederom zo te gek geworden! Dank jullie wel voor deze ontroerende blijvende herinnering: Fotografie: Petrovsky & Ramone @petrovskyramone Styling: @roelschagen Visagie: @davidkoppelaar LINDA. @linda (De hele shoot voor Linda ligt vanaf morgen in de winkel) Het thema van deze Linda is #bodypositivity , hoe toepasselijk is dat; ik ben me namelijk een potje positief over mijn body dat ze bereid en in staat is me op mijn 45e nog dit geschenk te geven 🙏🏽🍀🍀 En laat mijn buik nou net dat deel van mijn lichaam zijn waar ik normaal gesproken helemaal niet zo positief over ben; net teveel vet, niet lekker getraind strak omdat ik zoveel meer houd van snaaien dan van sporten. Je zal mij mijn blote buik normaalgesproken niet snel zien showen.. Nu ik zwanger ben, ben ik nou juist zó trots op die buik! Bij deze beloof ik dat na de bevalling ook te blijven. Uiterlijk misschien niet ‘perfect’, maar jeetje wat een tópbuik ben jij! 😁

A post shared by Katja Schuurman (@katjaschuurman) on

Medicatie

Katja Schuurman vertelt in de nieuwe LINDA. ook openhartig over de medicatie die ze slikt tijdens de zwangerschap van haar tweede dochtertje. “Liever slik je niks, maar dat bleek niet mogelijk.”

Voor de zwangerschap slikte Katja al medicijnen tegen haar angsten en dwanggedachten. Tijdens haar zwangerschap wilde ze daar mee stoppen, maar dat bleek toch niet mogelijk. “Ik slikte twee soorten medicijnen. Een daarvan is Depakine, maar dat mag echt niet als je zwanger wilt worden. Over het andere is niet veel bekend, maar er was ook geen contra-indicatie. Ja, liever slik je deze periode natuurlijk niks, maar dat bleek toch niet echt mogelijk”, vertelt de presentatrice.

Het is voor Katja haar tweede dochtertje en voor Freek is het zijn eerste kind. Eerder onthulde hij bij Shownieuws het geslacht van de baby. Die video is hierboven te zien!