Royalty

Koningin Máxima bezoekt toeristische sector in Zeeland

Koningin Máxima heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan de toeristische sector in de provincie Zeeland, zoals te zien is in de video hierboven. Het werkbezoek stond in het teken van de impact van de coronamaatregelen op bedrijven in het toerisme en het vrijetijdsdomein.

Het bezoek is begonnen bij het klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen waar Máxima sprak met ondernemers, de provincie Zeeland en ondernemersorganisatie Impuls Zeeland. Tijdens het gesprek is er gesproken over het stapsgewijs weer opstarten van het toerisme en de verwachtingen op de korte en de lange termijn. Tijdens een rondleiding door het klimbos heeft de Koningin toelichting gekregen over de aanvullende regels om iedereen veilig te kunnen laten klimmen op de verschillende parcoursen in het bos.

Máxima heeft ook een bezoek gebracht aan camping Ons Buiten in Oostkapelle. Tijdens een wandeling over het terrein heeft de Koningin uitleg gekregen over de investeringen die zijn gedaan voor meer capaciteit aan sanitaire ruimtes, de nieuwbouw van zwem- en wellnessfaciliteiten en over de activiteiten die in de buitenlucht aan kleine groepen worden aangeboden.

Ze heeft daar ook deel genomen aan een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van onder meer de provincie, de veiligheidsregio en de GGD. In dit gesprek werd onder andere gesproken over de economische impact van de coronacrisis op de Zeeuwse vrijetijdseconomie, de knelpunten in de toeristische sector en de initiatieven om ondernemers aan elkaar te koppelen.