Royalty

Koningin Máxima gaat op bijzondere bezoekjes en verrast jarige

Koningin Máxima heeft donderdag in Nijmegen een bezoek gebracht aan mensen die werkzaam zijn in de vitale sectoren tijdens de coronacrisis. Zo bracht de koningin een bezoek aan een supermarkt en aan een afvalbedrijf.

De coronapandemie heeft een grote impact op de vitale sectoren. Máxima bezocht een supermarkt om van vakkenvullers, kassamedewerkers en medewerkers van de versafdeling te horen hoe zij hun werk hebben ervaren de afgelopen tijd. Ook werd er gekeken naar de wijzigingen die alle Nederlandse supermarkten hebben doorgevoerd om de gezondheid van hun personeel en klanten te kunnen waarborgen. Máxima had in de supermarkt ook een leuk gesprek met medewerkers over klanten die geen 1,5 meter afstand houden.

Daarnaast bezocht Máxima de milieustraat en spreekt ze met de medewerkers over de verhoogde volumes aan afval, de werkdruk en de lange wachtrijen voor de milieustraat sinds de crisis. Ook sprak de koningin Spaans met een man die jarig was.

Aan het einde van de dag spreekt Koningin Máxima met vitale beroepsgroepen over aanpassingen in hun werk tijdens de coronapandemie.

Verrassing voor jarige

Na het bezoekje aan de plaatselijke super, ging Máxima door naar de vuilnisbelt in Nijmegen. De majesteit is goed op de hoogte en weet een jarige medewerker – in het Spaans – te verrassen!