Sterren

Koningin Máxima draagt mondkapje in Enschede

Onze Koningin, Máxima, heeft donderdagmiddag 16 april een werkbezoek aan technologiebedrijf Demcon in Enschede gebracht. Zij produceren beademingssystemen.

Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus. Demcon heeft een beademingssysteem ontwikkeld, getest en geproduceerd dat geschikt is voor de beademing van coronapatiënten op de intensive care. Koningin Máxima gaat donderdag in gesprek met de ontwikkelaars van de beademingssystemen en de medewerkers die aan de productie van de apparatuur werken.

Uitleg over beademeningssystemen

Tijdens een rondleiding kreeg Koningin Máxima uitleg over de beademingstechnologie die Demcon heeft ontwikkeld, over de klinische testen van het systeem en de nieuwe productielijnen. Ook sprak Koningin Máxima met vertegenwoordigers van toeleveranciers van componenten, van andere bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het systeem en van de landelijke expertgroep voor beademingsapparatuur. In dit gesprek werden onder meer de stappen gedeeld die zijn gezet om in korte tijd een compleet systeem te kunnen ontwikkelen, testen en produceren en kwam de training van productiemedewerkers aan bod.

Over Demcon

Demcon is een leverancier van producten en systemen en richt zich op het inzetten van technologische kennis voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het bedrijf produceerde al losse beademingsmodules en werkt hiernaast aan medische oplossingen, systemen om de veiligheid te bewaken en aan duurzame innovaties voor water en energie.

Meerdere gesprekken

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden. Eerder deze maand bezocht Máxima al transportbedrijf Pieter Smit in Nieuw-Vennep. De coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de transport- en logistieksector.