Sterren

Najib Amhali verwacht dat ramadan nu meer nodig is dan ooit

Najib Amhali denkt dat juist in de coronacrisis de ramadan voor veel moslims als geroepen komt, al mogen ze van de overheid niet bij elkaar komen met familie en vrienden voor de iftar en zijn de gezamenlijke avondgebeden in moskeeën afgelast.

“Door de verlenging van de coronamaatregelen zal deze hele mooie maand voor veel moslims anders dan normaal moeten worden ervaren, dat is erg jammer en voor veel mensen zeer teleurstellend”, schrijft Najib op Instagram.

“Het wordt een nog diepere maand van bezinning dan het ooit is geweest. Deze tijd kan gebruikt worden voor meer reflectie hoe we omgaan met de wereld en hoeveel we consumeren, en hoe belangrijk saamhorigheid is” verwacht Najib, die de ramadan omschrijft als een heel mooie maand. “De ramadan is een maand waarin je terugkeert naar jezelf. Je solidariteit naar anderen evalueren, en binnen je eigen cirkel van invloed kijkt naar wat je voor anderen kan betekenen. Het is een maand van vrijgevigheid.”

Moslims kunnen in coronatijden kracht putten uit de ramadan, vindt Najib. “Ik geloof dat de ramadan juist nu voor veel mensen heel goed uitkomt en juist dit is wat men nodig heeft, veel mensen zijn door de crisis wekenlang in onzekerheid in een dal en in een depressie beland, niet wetend waar ze aan toe zijn, wekenlang beperkte bewegingsvrijheid, baan verloren of misschien wel de corona ziekte opgelopen. We zijn juist nu toe aan een periode van verbroedering, zelfreflectie, meditatie en aanbidding. Ik ben ervan overtuigd dat juist door de ramadan men nu het geduld en kracht kan opbrengen om door deze ellendige situatie doorheen te komen.”

View this post on Instagram

Lieve mensen. De maand📆 ramadan ☪ zal vandaag van start gaan, als eerst wil ik iedereen een gezegend🙏🏻 Ramadan toewensen❤️ De Ramadan is voor moslims een hele mooie maand. Het is een periode van 🕌 aanbidding, reflecteren, en toewijding aan ALLAH. Een maand lang staat het leven van een moslim in teken van verbroedering❤️, zelfdiscipline, zelfreflectie en bezinning op spiritueel 🤲 gebied. Naast het lichamelijke aspect is het ook een mentale beproeving. Tussen zonsopgang en zonsondergang word er NIET genuttigd 🍽️ . DUS NEE OOK GEEN GLAASJE WATER 🚰, Tijdens de IFTAR (vasten verbreken) is het normaliter een traditie om 👬kennissen, vrienden, buren en/of familie👨‍👨‍👧‍👧 uit te nodigen zodat er gezamenlijk word gegeten. De ramadan ☪️ is een maand waarin je terugkeert naar jezelf. Je solidariteit naar anderen evalueren, en binnen je eigen cirkel van invloed kijkt naar wat je voor anderen kan betekenen. Het is een maand van vrijgevigheid. Door de verlening van de corona 🦠🦠 maatregelen zal deze hele mooie maand voor veel moslims 📿 anders dan normaal moeten worden ervaren, dat is erg jammer en voor veel mensen zeer teleurstellend☹️ Het wordt een nog diepere maand van bezinning dan het ooit is geweest. Deze tijd kan gebruikt worden voor meer reflectie hoe we omgaan met de wereld en hoeveel we consumeren, en hoe belangrijk saamhorigheid is. Bij elkaar komen met 👨‍👧‍👧familie en vrienden voor het verbreken van de IFTAR 🍽 is door de overheid niet toegestaan, tevens zijn de gezamenlijke avond-nachtgebeden 🕌 in moskeeën afgelast. Toch geloof ik dat de ramadan juist NU voor veel mensen heel goed uitkomt en juist dit is wat men nodig heeft, veel mensen zijn door de crisis wekenlang in onzekerheid in een dal en in een depressie🤯 belandt, niet wetend waar ze aan toe zijn, wekenlang beperkte bewegingsvrijheid, baan verloren of misschien wel de corona ziekte opgelopen, We zijn juist nu toe aan een periode van verbroedering, zelfreflectie, meditatie en 🤲 aanbidding. Ik ben ervan overtuigd dat juist door de Ramadan men nu het geduld en kracht kan opbrengen om door deze ellendige situatie doorheen te komen.✌🏼 Heel veel sterkte iedereen.

A post shared by Najib Amhali (@najibamhali) on