Sterren

Niersteenoperatie Bas van Toor uitgesteld door coronadrukte

Bas van Toor moet vanwege de coronadrukte in de ziekenhuizen nog even wachten op de operatie om zijn nierstenen te verwijderen. De ingreep bij het populaire televisie-icoon geldt als niet-spoedeisend en kan dus op z’n vroegst eind mei weer worden ingepland. Een woordvoerder van de familie heeft een bericht daarover in Story bevestigd.

Van Toor staat wel hoog op de lijst. Maar het duurde enige tijd voordat de 84-jarige Bassie sterk genoeg was voor de operatie. Dat is nu na veel inspanningen van de voormalige clown wel het geval, maar door de corona is er op dit moment nog geen ruimte in de planning van het ziekenhuis. Van Toor krijgt wel morfine om de pijn te bestrijden.

Bas en zijn broer Aad (77) kunnen elkaar op dit moment ook niet ontmoeten door de coronacrisis. Aad woont in Spanje en kan op dit moment het land niet uit. Aan Shownieuws doet hij zijn verhaal. Ook de aangekondigde permanente expositie van het tweetal in Museum Vlaardingen is uitgesteld. De tentoonstelling zou in de zomer opengaan, maar dit moment is vooralsnog naar oktober verplaatst.

Bassie en Adriaan zijn nog steeds mateloos populair. Sinds het begin van de coronacrisis worden hun avonturen veelvuldig bekeken op hun eigen YouTube-kanaal.