Sterren

Orgel Joke gevraagd voor First Dates

Orgel Joke onthult in de nieuwe editie van Weekend dat ze gevraagd werd voor het dating-programma First Dates.

Alleen meedoen, dat is niks voor haar, vertelt ze aan het weekblad. “Ook ben ik gevraagd voor het datingprogramma First Dates, de BN’er-versie. Van dat aanbod schrok ik. Ten eerste zit ik helemaal niet op een andere man te wachten, ik ben nèt weduwe geworden en moet nog wennen aan het alleen zijn. Een ten tweede zal ik nooit met een date op televisie verschijnen, dat is niks voor mij.”

De periode nadat Joke’s man overleed was erg heftig voor haar, zo vertelt ze aan Weekend. “Het was opeens zo stil in huis en toen kwam corona er ook nog overheen. Ik kon me er niet toe zetten een boek te lezen en Jeffrey had door dat ik al een halfjaar mijn keyboard niet had aangeraakt. Door zijn stimulans ben ik er weer mee begonnen. Muziek maakt je zo vrolijk.”

Internetsensatie Orgel Joke is de laatste tijd een echte ster geworden in Nederland. Met muzikale opstekers probeert ze heel Nederland een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Ze was zelfs dé openingsact van 538 Koningsdag, waar ook artiesten als dj Tiësto en Alicia Keys optreden!

Shownieuws sprak met Joke over hoe het met haar gaat, en wat nog allemaal van plan is. Zo vertelt ze onder andere: “Van muziek wordt je heel vrolijk. Ik raad ook iedereen aan in de coronatijd, al is het maar zingen, of een blokfluit, maar probeer iets te doen met muziek. Ik ben ook blij dat ik het mag doen, want anders zou ik me vreselijk vervelen…” Het hele interview met Orgel Joke is in de video hierboven te zien!