Sterren

Paul de Leeuw stopt voorlopig met TV-Quaran-Tine

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld stopt Paul de Leeuw voorlopig met zijn TV-Quaran-Tine op Instagram. Daar plaatste hij dagelijks meerdere filmpjes om mensen troost en vermaak te bieden.

Sinds half maart plaatste Paul vier tot vijf filmpjes per dag. Daarin belde hij met BN’ers, las hij een verhaal voor, zong hij liedjes of deed hij iets met een van zijn vele typetjes.

“Voor die filmpjes was ik echt tot half 4 bezig. Dat was heerlijk, het heeft me enorm door deze ellende geholpen”, zegt Paul in zijn laatste filmpje waarin hij met Richard Groenendijk belt. “Nu die lockdown een beetje klaar is, hef ik mezelf ook op. Dat betekent niet dat ik helemaal niets meer ga doen, maar niet meer die verplichte vier of vijf filmpjes per dag.”

Paul gaat nu langzaam weer zijn normale werkzaamheden oppakken. “Ik ga weer schrijven. Ik heb al twee ideetjes die ik ga uitwerken. Iets voor tv en iets voor theater”, zegt hij. “Ik moet ook nadenken over september als dingen weer opengaan en of we dan Hello Dolly! gaan doen en hoe we dat dan gaan doen.”