Sterren

Deze BN'ers zijn even 'invalmeester'

Paul de Munnik heeft vrijdag ontzettend genoten van zijn korte tijd als ‘invalmeester’. De muzikant deed mee met een initiatief van sportmarketingbureau SportsGen waarbij talloze bekende Nederlanders online gastlessen gaven aan kinderen in het basisonderwijs.

Voor Paul was het meer een hoorcollege, gezien de grootte van de groep kinderen. “Het was heel leuk en vooral heel druk”, laat hij na afloop weten aan BuzzE. “Ik had zo’n 700 kinderen in de chat, allemaal groepen 6 uit het hele land die nu allemaal thuiszitten. Er waren ook diverse meekijkers met vaders en moeders en natuurlijk de juffen en meesters.”

“Ik geef ook wel eens les aan de theaterschool maar dit was wel even wat anders. Het ging nu vooral over mij. Ik vertelde eigenlijk een verhaaltje, een soort spreekbeurt.” Zo kwamen de leerlingen in een halfuur tijd alles te weten over de zanger, zijn werk en muziek. Al moest hij sommige kinderen eerst even uitleggen wie hij eigenlijk is. “De meeste kinderen kenden mij natuurlijk niet echt. Maar sommige zeiden wel dat papa zo’n fan is en dat ze de liedjes altijd meezingen in de auto. Ik denk wel dat ik een heel nieuw publiek heb aangeboord”, lacht hij.

Doel

Het halfuur was zo om, aldus Paul. Hij plakte er daarom nog wat tijd aan vast en gaf zijn leerlingen aan het einde een belangrijke boodschap mee. “Ik heb ze meegegeven dat ze altijd in de gaten moeten houden welk doel ze voor ogen hebben en dat alles in het leven mogelijk is als je er maar in gelooft en er hard voor werkt.”

Andere invalleerkrachten die vrijdag ‘voor de klas’ stonden waren onder anderen acteurs Frank Lammers en Victor Reinier en dj Julian Jordan. Ook deden verschillende bekende sporters mee.