Sterren

Paul Haenen gaat WO II-stuk streamen vanuit theater

Paul Haenen gaat op 4 mei, na de Dodenherdenking, het stuk Waterman van acteur Helmert Woudenberg streamen vanuit zijn theater, het Betty Asfalt Complex. Woudenberg zou de voorstelling daar in eerste instantie voor publiek spelen. Maar dit kan niet vanwege de coronacrisis.

Nu gaat de acteur Waterman alsnog opvoeren op het podium van het Betty Asfalt Complex en kunnen bezoekers die een kaartje hebben gekocht via een afgeschermde link live meekijken. Door deze nieuwe opzet zijn er zelfs nog meer kaarten beschikbaar. Deze zijn te koop via de website van Betty Asfalt.

Haenen overweegt in de toekomst meer stukken op deze manier te gaan streamen. De cabaretier verzorgt al zeven weken vrijwel dagelijks samen met zijn echtgenoot Dammie live-uitzendingen van Troost TV vanuit zijn theater om mensen een hart onder de riem te steken in deze rare tijden.

De Aanslag

Waterman vertelt het aangrijpende onderduikverhaal van de Joodse Hatty Waterman, die als enige van een gezin met veertien kinderen niet wordt gedeporteerd naar Auschwitz. Hij blijft door toeval in zijn eentje achter en door voortdurend van adres te veranderen, weet Hatty zijn noodlot te ontlopen. Tijdens zijn tocht ontmoet hij markante figuren als zijn heldhaftige tante Dora en de grimmige Jodenverraadster Ans van Dijk.

Een andere voorstelling die op 4 mei gespeeld zou worden, een toneelbewerking van het boek De Aanslag van Harry Mulisch, wordt in het programma Volgspot na de Dodenherdenking uitgezonden als hoorspel. De hoofdrollen worden gespeeld door Victor Löw en Henriëtte Tol.