Politie presenteert verdwijningszaak bij Duitse politie om mogelijke link Maddie-verdachte

Het coldcaseteam van de politie Den Haag heeft de verdwijningszaak van Jaïr Soares, die in 1995 verdween in Monster, gepresenteerd bij de Duitse politie. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Den Haag weten aan Shownieuws.

De politie maakte vorig maand bekend dat zij gaan onderzoeken of de 43-jarige Duitser Christiaan Brückner, die wordt verdacht van de moord op de Britse peuter Madeleine McCann, wellicht ook gelinkt kan worden aan de verdwijning van de 7-jarige Jaïr Soares in Monster in 1995. “Inmiddels is de zaak gepresenteerd. We zijn in gesprek”, aldus de woordvoerder. Het is niet duidelijk wat de exacte details zijn van de presentatie.

Brückner wordt sinds begin juni verdacht voor de moord op de Britse peuter, die in 2007 verdween uit een appartementencomplex in het Portugese Praia da Luz. Hij zit op dit moment in de Duitse cel. De verdwijning van McCann lijkt op de verdwijning van Soares.

Soares

De verdwijning van Jaïr op het strand van Monster in augustus 1995 is een van de grootste coldcase-mysteries van Nederland. Het Rotterdamse jongetje verdwijnt op 4 augustus 1995 als hij samen met zijn ouders, zijn één jaar oudere broer, een vriendin van zijn ouders en haar dochtertje het strand van Monster in Westland heeft bezocht. Als hij met zijn ouders een patatje heeft gegeten bij de strandtent gaat hij buiten spelen. Daar blijkt hij even later te zijn verdwenen. Ondanks verschillende zoekacties ontbreekt er nog altijd ieder spoor van het jongetje.