Sterren

René van der Gijp nog steeds woest op Wilfred Genee

René van der Gijp wil maandagavond niet aanschuiven in de laatste uitzending van dit seizoen Veronica Inside. Tegenover Dennis Schouten van Powned zegt hij nog altijd woest te zijn…

De mannen van VI waren woensdag voor het eerst sinds de veelbesproken uitzending van maandag weer bij elkaar, voor een schnabbel die al gepland stond. Powned-verslaggever Dennis ving een nog altijd razende René van der Gijp na afloop op. “Ik ben er maandag absoluut niet. Ik weet niet of Johan er zit, dat moet hij zelf weten. Ik zou echt niet weten hoe dit verder moet.”

“Het is klaar in deze vorm”, denkt René. “In de vorm van hoe wij twaalf jaar tv gemaakt hebben.” Excuses van Wilfred hoeven niet van de normaal zo vrolijke voetbalanalist. “Hij heeft zich voor het hele volk ongeloofwaardig gemaakt. En ik ga daar niet zitten en mij ook ongeloofwaardig maken.”

“Het maakt niks goed wat hij op de radio heeft gezegd, want hij heeft het programma ongeloofwaardig gemaakt”, zegt hij over de uitspraken van Wilfred in Veronica Inside. “Het gaat niet om sorry, het gaat niet om zonde. Tuurlijk vergeet ik dit weer een keer. Alleen hij heeft het programma ongeloofwaardig gemaakt. Maar hoe gaat hij daar dadelijk dan zitten?” In de video bovenaan deze pagina zie je een deel van de uitspraken.

In Shownieuws vertelde René dinsdag nog dat hij wel hoopte op een oplossing. Hij zei niet te denken dat de veelbesproken uitzending van gisteren de laatste zal zijn. “Ik moet wel zeggen dat het een onhandige manoeuvre is geweest van Wilfred. Maar met een ‘whiskeytje’ en een goede uitleg, zit er nog wel iets in. Hij is er zelf ook van geschrokken.”

Reactie Talpa

Talpa laat aan Shownieuws weten dat de uitzending van VI aanstaande maandag gewoon doorgaat.

Hoewel de mannen van Veronica Inside ruzie hebben, kwamen ze woensdagavond toch samen voor een online uitzending voor de businessclub van FC Twente. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen schoven alledrie aan, maar zouden tijdens het programma niet hebben gesproken over hun onenigheden.

Na de uitzending van Veronica Inside maandag kregen Wilfred, René en Johan ruzie. In de uitzending stond het thema racisme centraal en probeerde Wilfred een open gesprek over het onderwerp te leiden tussen en advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Volgens zijn collega’s nam hij echter te veel afstand en ze voelden zich in de steek gelaten.