Sterren

Rico Verhoeven openhartig over thuissituatie met ex Jacky

Rico Verhoeven vertelt in de nieuwe editie van Veronica Magazine openhartig over zijn thuissituatie met ex Jacky Duchenne.

“Jacky en ik zijn uit elkaar, dus we wisselen elkaar af bij onze dochters en zoontje”, vertelt Rico aan het tijdschrift. “Als zij er is, dan ben ik weg en andersom. Dat is geen prettige situatie maar het heeft als klein voordeel dat ik buiten ons gezin nog een klein cirkeltje van andere mensen zie: een vriend, mijn zus en mijn moeder. Je merkt in deze tijd extra hoe belangrijk je naasten voor je zijn.”

Ook geef Rico aan erg dankbaar te zijn dat hij een groot huis heeft. “We mogen op dit moment helemaal in onze handjes knijpen dat we zo’n groot huis hebben: er is een trampoline, er is een jacuzzi, er is een zwembad. De kinderen hebben dus veel afleiding.”

Uit elkaar gegroeid

Rico en Jacky, die elkaar als tieners ontmoetten, waren 13 jaar samen maar trouwden niet met elkaar. Dat was volgens de kickbokser een bewuste keuze. “Het leek mij mooi om te trouwen als onze kinderen dat ook konden mee maken. Dat ze tijdens de rest van hun leven zouden denken: wow, dat was een mooie dag. Dat had ik voor ogen.”

Het stel is nog wel een poosje in relatietherapie gegaan, maar hun breuk bleek helaas niet meer te lijmen. “Ik kon het alleen even loslaten als ik aan het trainen was, dat was de plek waar ik me volledig vrij voelde. Maar zodra ik weer in de auto stapte om naar huis te rijden, ging het weer malen in mijn hoofd.” Ondanks het grote verdriet denkt Verhoeven er weer bovenop te komen. “Als ik omval, sta ik altijd weer op.”