Sterren

Romy Monteiro openhartig over jeugd zonder vader

Romy Monteiro is in de nieuwe podcast Effe Relativeren bijzonder openhartig over haar jeugd zonder vader.

De moeder van Romy, Antje ontmoette in Portugal destijds muzikant Carlos Monteiro, met wie ze in het huwelijk trad en haar dochter Romy kreeg. Na vijf jaar besloten de twee te scheiden, maar ze bleef de achternaam Monteiro als artiestennaam gebruiken. Carlos heeft geen grote rol in het leven van Romy, geeft ze toe. “Hij woont nu in Nederland, hij heeft een nieuwe vrouw, nieuwe kinderen. Ze zijn al uit elkaar sinds ik drie ben. Hij is niet actief in mijn leven geweest”, vertelt Romy in de podcast.

“Hij is heel veel in het buitenland geweest, het was altijd gewoon ik en mijn mama.” Romy groeide op zonder broers en zussen, maar omdat ze op een woonwagenkamp woonde, had ze meer dan genoeg mensen van haar eigen leeftijd om haar heen. “Mijn moeder is de kamper”, vertelt ze. “We woonden vroeger met z’n tweetjes in zo’n Pipo de Clown-wagen. Toen mijn moeder geld ging verdienen heeft ze grond gekocht en een huis gebouwd.”

Romy vertelt ook dat ze geprobeerd heeft om meer contact met haar vader te krijgen. “Maar ik ben gewoon zonder vader opgegroeid. Toen ik jong was vond ik dat heel jammer. Maar je went eraan. Toen ik zestien was heb ik contact gehad, maar dan heb je dus eigenlijk contact met een man die je niet zo goed kent. Dan blijkt dat hij een heel ander karakter heeft dan ik. Het is moeilijk om dan nog naar elkaar te groeien. We hebben het wel echt geprobeerd, maar daarna wel de conclusie getrokken dat het goed is zo.”

Een deel van het gesprek is in de bovenstaande video te zien.