Sterren

Sander Schimmelpenninck bijt hard van zich af na Alexia-ophef

Sander Schimmelpenninck ligt onder vuur. In de Zelfspodcast, die hij samen met Jaap Reesema maakt, noemt hij de 15-jarige prinses Alexia ‘de lekkerste’… Nu reageert hij zelf op alle ophef.

Als Jaap en Sander hun dieptepunten van de week bespreken, haalt de zanger de ophef over de TikTok-filmpjes van Alexia aan. Jaap vindt het bizar dat het social media-gedrag van een 15-jarig meisje zo uitgebreid wordt besproken in de media. Op1-presentator Sander noemt Alexia vervolgens ‘de lekkerste’. “Ja, daar kunnen we niet omheen draaien”, zegt Sander. “Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al buiten haar prinsessenmuiltjes loopt.”

‘Domme moraalridderij’

Sander is het absoluut niet eens met alle kritiek op zijn uitspraak. ‘Je hebt helemaal niet geluisterd’, reageert Sander op de tweets van journalist Koen de Regt. ‘Je bent toch onderzoeksjournalist? Luister dan eens wat vaker naar de context in plaats van met je domrechtse tijdlijn mee te blaten.’ Dat is niet de enige tweet waarmee Sander flink van zich afbijt. “Hou toch op met dat meehuilen”, tweet hij. “Er iets niets ‘smerigs’ aan, en zeker niet in de context. Domme moraalridderij. Dit was een uitstekende aflevering, bovendien een self-fulfilling prophecy met het cancelgespartel van @EvaVlaar, waar dit natuurlijk mee begon he.” 

Sander krijgt steeds meer negatieve reacties op zijn opmerking. “Er wordt juist massaal opgeroepen mij te cancellen”, schrijft hij. “En dat was precies de self-fulfilling prophecy van de aflevering; de hypocrisie van domrechts aantonen.”

Onder vuur

Eerder heeft Sander ook al onder vuur gelegen. Toen vanwege zijn uitspraken over Yolanthe Cabau. Hij vond haar lijken op een ‘kat met Down’, zei hij toen in de Zelfspodcast.

”Fysiek kunnen we er niks van zeggen”, zei hij over de presentatrice. “Maar inderdaad, als je haar gezicht ziet denk je wel van… Ja. Ze gaan allemaal lijken op een kat hè, allemaal op elkaar. Een kat met Down. Het lijkt onaardig maar dat is het ook, een kat met Down.” Al zijn uitspraken zijn hier te lezen en in de video bovenaan deze pagina te zien.