Sterren

Tientallen putten doorzocht naar mogelijke resten van Madeleine McCann

In Portugal worden al dagenlang tientallen putten doorzocht op zoek naar mogelijke resten van Madeleine McCann. De peuter verdween in 2007 uit de vakantiewoning van haar ouders. Een maand geleden is de Duitser Christian Bruckner aangehouden als verdachte in deze zaak.

De Portugese staatszender RTP zegt dat detectives “fundamenteel bewijs” hebben ontdekt om te bewijzen dat de 43-jarige Duitser verantwoordelijk is voor haar verdwijning. Ook wordt hij in verband gebracht met een andere zaak van vermiste personen in het Algarve-resort Silves. Meer details zullen later worden onthuld.

De Portugese politie heeft nog geen officiële reactie gegeven op het bericht van RTP over het putonderzoek.

Begin juni heeft de Duitse recherche bekend gemaakt, dat ze de 43-jarige Christian hebben gearresteerd.  Naast de verdenking op de ontvoering van de destijds 3-jarige Maddie, lopen er nog andere zaken tegen hem. Hij wordt nog verdacht in een verkrachtingszaak van een oudere dame en zit momenteel een straf uit  voor een drugszaak in het Duitse Kiel.

Omdat hij daarvan twee derde heeft uitgezeten, komt hij in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating. Hij heeft die ook aangevraagd. Donderdag heeft het Europese hof over een mogelijke vrijlating van Christian gesproken. Er is nog geen besluit genomen, maar het Europese Hof wil binnen korte tijd tot een uitspraak komen over de Duitser.