Sterren

Loodzware periode voor André Rieu

André Rieu vindt het “erg moeilijk te moeten accepteren” dat zijn zomerconcerten op het Vrijthof in Maastricht dit jaar niet doorgaan. Desondanks noemt hij “de veiligheid en het welzijn van onze geliefde fans, muzikanten, team en publiek” zijn grootste zorg. Als gevolg van de verlenging van de coronamaatregelen moet ook Rieu zijn traditionele openluchtconcerten uitstellen.

“Voor delen is dit nieuws hartverscheurend – en ook voor ons is het erg moeilijk deze beslissing te moeten accepteren”, staat in een verklaring die Rieu dinsdagavond verspreidde. “Sinds 2005 zijn mijn orkest en ik er zo trots op, dat we bezoekers van over de hele wereld tijdens meer dan honderd concerten in mijn mooie woonplaats Maastricht mochten verwelkomen. Vorig jaar nog kwamen er 150.000 fans uit negentig verschillende landen, om samen met ons onvergetelijke avonden vol muziek en plezier te beleven. Ook al kunnen we deze zomer niet bij elkaar zijn, we blijven optimistisch dat de situatie binnenkort zal verbeteren.”

De twaalf concerten die Rieu in de eerste helft van juli op het Vrijthof zou geven, zijn verplaatst naar de eerste helft van juli 2021. Alle tickets en reisarrangementen blijven geldig.

“Ik weet dat we allemaal erg bezorgd zijn over de impact die corona heeft op onze dierbaren en op ons dagelijks leven”, sluit Rieu zijn bericht af. “Het Johann Strauss Orkest en ik sturen u onze allerbeste wensen. We kunnen niet wachten tot we de muziek, de gezelligheid en het plezier weer met jullie kunnen delen! ‘The Waltz Must Go On’ – en dat gaat ook gebeuren!”

Amerikaanse concerten al eerder afgelast

André Rieu annuleerde in maart zijn concerten in de Verenigde Staten vanwege het coronavirus. Er stonden toen acht concerten gepland, in onder meer de Amerikaanse steden Orlando, Atlanta en Phoenix.