Sterren

Volgers Jim Bakkum geven massaal gehoor aan emotionele oproep

Jim Bakkum heeft een emotionele oproep gedaan op social media. Dat deze oproep een diepe indruk achterlaat bij zijn volgers, blijkt uit het feit dat er massaal gehoor wordt gegeven aan zijn oproep.

Op zijn Instagram deelt de acteur een schattige foto van een klein jochie van nog geen jaar oud. Hierbij schrijft hij een ontroerend bericht. “Lieve mensen, dit vrolijke smoeltje is Jayme. Jayme is 10 maanden oud. En net als alle andere kinderen ter wereld verdient Jayme het om onbezorgd op te groeien. Zoals het er nu naar uitziet, gaat dat niet lukken. Sterker nog, door zijn spierziekte SMA (type1) lukt het hem waarschijnlijk niet om de 2 te halen.”.

Toch is er een oplossing voor het jochie en hier vraagt de acteur alle aandacht voor. “Er is een medicijn, Zolgensma. Dat medicijn is één van de duurste medicijnen ter wereld (1,9 miljoen) en alleen in Amerika beschikbaar. Het bevat zijn DNA en kan er voor zorgen dat hij zich net als alle andere kinderen normaal kan ontwikkelen.”, aldus Jim.

Jim roept daarom bij zijn volgers op om alsjeblieft een kleine donatie te doen voor het jochie en zijn gezin. “Voor de duidelijkheid; ik ken Jayme en zijn familie niet. Ik heb nul belangen hierbij. Dit raakt mij. Als vader en als mens. We leven in bizarre tijden. Laat staan als je moet leven met dit drama. De angst om je kind te verliezen. Er is een uiterst professionele website voor Jayme opgericht om te doneren. Al is het 2 euro. Alle beetjes helpen. Ga naar mijn stories om de website op te swipen of ga direct naar www.teamjayme.nl. Of neem een kijkje op zijn account @TeamJayme2020. THANKS! “, eindigt hij.

Kort na zijn oproep reageren zijn volgers massaal dat zij gedoneerd hebben voor de 10 maanden oude Jayme. Ook zijn ze diep onder de indruk door het intens verdrietige verhaal van het jongetje en zijn gezin. “Al meerdere keren voor deze kleine strijder gedoneerd!! Als moederzijnde voel je hun verdriet zo erg, hartverscheurend!! Hopelijk kan het medicijn snel zijn kant opkomen”, reageert een volger. Een ander snapt niet tot grote verdriet dat een levensreddend middel zoveel moet kosten: “Gedoneerd! Waarom moet een medicijn dat levens kan reddden zo ontiegelijk duur zijn?! Dat is zo ontzettend krom! Je kind kan blijven leven, maar dan moet je wel even flink in je buidel tasten. Heb je het niet, dan heb je pech!”.

Naast Jim Bakkum zijn er nog meer bekende Nederlanders die dezelfde oproep doen als Jim. Zo ook actrice Kimberley Klaver. Zij roept in tranen op om te doneren voor het jochie, zoals te zien is in de bovenstaande video.

View this post on Instagram

Lieve mensen, dit vrolijke smoeltje is Jayme. Jayme is 10 maanden oud. En net als alle andere kinderen ter wereld verdient Jayme het om onbezorgd op te groeien. Zoals het er nu naar uitziet, gaat dat niet lukken. Sterker nog, door zijn spierziekte SMA (type1) lukt het hem waarschijnlijk niet om de 2 te halen. Er is een medicijn, Zolgensma. Dat medicijn is één van de duurste medicijnen ter wereld (1,9 miljoen) en alleen in Amerika beschikbaar. Het bevat zijn DNA en kan er voor zorgen dat hij zich net als alle andere kinderen normaal kan ontwikkelen. Voor de duidelijkheid; ik ken Jayme en zijn familie niet. Ik heb nul belangen hierbij. Dit raakt mij. Als vader en als mens. We leven in bizarre tijden. Laat staan als je moet leven met dit drama. De angst om je kind te verliezen. Er is een uiterst professionele website voor Jayme opgericht om te doneren. Al is het 2 euro. Alle beetjes helpen. Ga naar mijn stories om de website op te swipen of ga direct naar www.teamjayme.nl. Of neem een kijkje op zijn account @TeamJayme2020. THANKS! ❤️

A post shared by J I M B A K K U M (@jimbakkum) on