Sterren

Wim Kieft te gast in Veronica Inside

Wim Kieft zal maandagavond te gast zijn in de uitzending van Veronica Inside. Dat maakt het programma maandag op de website bekend.

Het is de eerste uitzending sinds Johan Derksen onder vuur ligt vanwege een vermeend racistische grap over rapper Akwasi die hij met Zwarte Piet vergeleek. Sindsdien stelden adverteerders geen reclame meer rond het programma te willen inkopen. Ook zeiden de spelers van Oranje, Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal niet meer door VI geïnterviewd te willen worden. Zij beklemtonen dat Derksen en zijn tafelgenoten al vaker onder vuur lagen vanwege vermeend racistische, homofobe en seksistische grappen.

“Vanavond staat er een speciale uitzending op het programma waarin Johan, Wilfred en René samen met Wim Kieft en twee speciale gasten hun verhaal zullen doen”, staat op de website van het programma te lezen.

Veronica heeft gezegd dat Derksen en zijn tafelgenoten alle uitspraken in het programma voor eigen rekening doen. De zender zegt de mannen niet op de vermeend racistische uitlatingen te hebben aangesproken.