Sterren

Henk Blok stopt vanwege ziekte tijdelijk bij 538

538-Nieuwslezer Henk Blok maakte vanmorgen bekend dat hij vanaf juni met sabbatical gaat. Vanwege gezondheidsredenen heeft hij besloten om tijdelijk te stoppen met werken en meer tijd door te brengen met zijn gezin. Henk leest nog tot en met eind mei elke werkdag het nieuws op.

‘Ik kamp al 15 jaar met de ziekte sarcoïdose en besef mij dat ik nu nog redelijk fit ben, maar dat dit helaas niet voor altijd zo zal zijn”, vertelt Henk in de uitzending. “Het lopen gaat steeds lastiger en kost steeds meer moeite. Het was zwaar om deze knoop door te hakken en om voor mijzelf te kiezen. Na lang nadenken heb ik besloten dat ik nu nog waardevolle tijd door wil brengen met mijn dochter en vrouw. Ik ben trots op wat we bereikt hebben met de nieuwe ochtendshow op Radio 538. Want die uren radio maken in de ochtend, is het allermooiste wat ik ooit heb gedaan. Het was een jongensdroom die uitkwam en door de jaren heen is het alleen maar nog mooier geworden.’

Op Twitter zijn mensen erg verdrietig dat Henk stopt. “Ontzettend dapper van je! Maar zó ontzettend goed dat je dit jezelf gunt. Heel veel sterkte.” Ook een andere Twitteraar reageert geëmotioneerd. “We gaan je missen! Hou je sterk en ben trots! Een man met ballen. De ochtendshow al zeker anders worden zonder jou…….. sterkte man..”

Henk Blok is al jaren nieuwslezer bij de 538 Ochtendshow. In 2003 begon Henk met nieuws lezen bij het programma ‘Evers Staat Op’. Sinds 2019 maakt hij onderdeel uit van het vaste team van ‘De 538 Ochtendshow met Frank Dane’. Henk Blok neemt onbetaald verlof op en blijft tijdens zijn sabbatical in dienst van Talpa Network. De vervanger van Henk Blok wordt morgen bekendgemaakt.