
Nieuws
7 mei 2019, 09:51
Op 11 mei begint de 102de editie van de ronde van Italië: de Giro d'Italia. In een interview met Veronica Magazine van deze week vertelt Titia van der Stelt, werkzaam als voedingsdeskundige bij Team Sunweb, openhartig over het strakke dieet van wielrenner Tom Dumoulin: "Ik weet bijvoorbeeld al wat hij op 21 of 29 mei eet."
Tijdens de Giro d'Italia moet Tom zich volledig focussen op het wielrennen. "Hoe minder stress, hoe meer focus. Het enige waar we de komende tijd nog mee spelen, is variatie", aldus Titia. "Drie weken eten in een grote ronde, dat draait om doseren, maar vooral ook om de kunst van het variëren." Vandaar dat ze ook zoveel mogelijk gebruik maken van streekproducten. Zo kunnen ze truffel door de pasta doen, zongedroogde tomaatjes gebruiken of echte buffelmozzarella. Door het strenge dieet is zelfs een ijsje uit den boze, maar mocht de Limburger op 2 juni toch met de snelste tijd de finish over fietsen, dán mag het natuurlijk gevierd worden.
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.