
Nieuws
13 juli 2019, 08:25
Sterrenchef Jonnie Boer begon met zijn vak als kind door naar buiten te gaan en van alles in zijn mond te stoppen. "Alles wat ik pluk en niet ken, stop ik eerst in mijn muil", zegt de 54-jarige Boer tegen De Telegraaf.
Hij had vroeger niks met leren, maar "was wel een student van de natuur". "Kwam ik thuis met watermunt en waterkers, en met wortels waar rietsnijders op kauwden. Als je dat al zo jong kent, vermeerdert de kennis zich vanzelf." De chef, vooral bekend van zijn restaurant De Librije, groeide op in Giethoorn. Daar bracht hij veel tijd door op en rond het water en leerde zo over ingrediënten die hij tot op de dag van vandaag in zijn restaurants gebruikt.
"Ik heb de grote mazzel gehad dat ik nooit bij grote chefs heb gewerkt, ik heb altijd mijn eigen koers gevaren", verklaart Boer zijn succes. "Ik wil niet kopiëren, dan spring ik nog liever van een flatgebouw. In het begin werd ik weleens uitgelachen, om dat wildplukken, mijn Giethoornse lammetjes en omdat ik met fermentatie bezig was. Dichtbij de natuur, na een poosje was het mijn signatuur."
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.