Royalty

Duitsers uiten kritiek op look koningin Máxima

In Duitsland is er negatief gereageerd op het gele broekpak dat ‘onze’ koningin Máxima droeg afgelopen woensdag bij een bezoek aan Zeeland.

Zo schrijft de Duitse site Bunte dat ze haar gele outfit en enkellaarzen niet flatterend vinden staan. “Máxima houdt van extremen. Opvallende outfits, extravagante accessoires, ze speelt er op een slimme manier mee. Maar deze keer greep ze ernaast…”, is te lezen op de website. Ook vindt ze dat haar pak niet haar figuur recht doet: “Bij haar bezoek zie je van Máxima’s prachtige figuur niet veel.”

Ook haar schoenen krijgen er van langs: “Een verder kritiekpunt: de schoenen van de sympathieke blondine.” Die vinden de oosterburen niet geschikt bij een bezoek aan een klimbos.

Tot slot beschrijven ze de koningin als ‘stralend en charmant’, maar helaas niet met deze outfit.

Wel roemen ze haar om het hergebruikt van het pak: bij een werkbezoek in 2019 droeg ze het ook al een keer. In de video hierboven is haar bezoek van woensdag nog eens terug te zien.

Overigens ligt het volgens de Duitsers niet aan de kleur geel, want onlangs fietste Máxima nog in een ander geel pak naar een werkbezoek in Den Haag. Dat stond haar veel beter omdat ze toen een riem om haar middel had, wat haar figuur veel beter accentueerde.