Sterren

Ook Sven Kramer in ziekenhuis na fietsongeluk

Het zit Sven Kramer en zijn familie niet bepaald mee. Raakte enkele dagen geleden de vader van de drievoudig olympisch schaatskampioen gewond bij een fietsongeluk; zaterdagochtend ging Sven zelf onderuit op de fiets, toen hij werd geschept door een auto.

“Ik heb vooral last van mijn knie”, zei Kramer die zondag naar huis vliegt voor nader onderzoek. Maandag wordt de kwetsuur verder onderzocht met onder andere een MRI-scan. “Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen.”

Kramer werd aangereden door een auto die uit een uitrit kwam en de drievoudig olympisch kampioen geen voorrang gaf. Team Jumbo-Visma verblijft momenteel in Inzell om zich voor te bereiden op het nieuwe schaatsjaar, dat op 1 november wordt geopend met het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf. Of de 33-jarige schaatser op tijd hersteld is om aan dat toernooi deel te nemen is volgens de ploeg nog onduidelijk.

In het olympisch jaar 2018 had Kramer veel last van zijn rug, nadat hij in de voorbereiding op dat seizoen een paar keer hard was gevallen met de fiets. Daardoor had hij ook op de Spelen in Zuid-Korea niet optimaal kunnen presteren, zei hij na afloop van dat seizoen.

Donderdag belandde de vader van Kramer al in het ziekenhuis. De 61-jarige oud-schaatser botste met zijn fiets op een bus. De 61-jarige oud-schaatser heeft daarbij nekletsel opgelopen, maar mag volgens een bron dicht bij de familie het ziekenhuis over enkele dagen weer verlaten.