Sterren

Bloedchagrijnige Georgina Verbaan mist haar sigaretten

Georgina Verbaan doet deze maand mee met ‘Stoptober’, een initiatief om Nederlanders van het roken af te krijgen. Het stoppen valt de actrice echter zwaar, vooral wanneer zij bloedchagrijnig is.

Op Twitter schrijft Georgina: “Ben ineens bloedchagrijnig (met goede reden!) maar dan is het toch wel moeilijk dat je niet even boos kan gaan staan roken.” Haar volgers proberen haar aan te moedigen en advies te geven. “Nee joh! Je komt er dan gewoon achter dat je het zelfs dan niet nodig hebt! Succes”, reageert een volger.

Iemand anders komt met een idee voor Georgina: “We kunnen een service in het leven roepen waarbij ik bij elke vlaag van chagrijn iets volstrekt overbodigs aan je uitleg of iets anders twitterigs doe, waarna je vijf boze tweets bedenkt en ook weer wist. Is dat een soort boos roken?” Hier ziet de brunette echter geen brood in. “Nee. Het moet iets zelfdestructiefs zijn. Misschien kan ik mezelf kort wurgen? Of slaan”, vraagt ze zichzelf hardop af.

Eerder vertelde Georgina al waarom ze gaat stoppen met roken. “Ik schaam me ervoor dat ik nog rook. Ik ben al vaker gestopt, maar het moet nu echt klaar zijn”, vertelde ze toen. “Tijdens Stoptober doe je het tenminste niet alleen. Ik heb er echt zin in.”