Sterren

Masmeijer geeft advies aan Imanuelle in Belgische cel!

Imanuelle Grives kan het best open zijn over de flinke hoeveelheid drugs waarmee ze op het Belgische festival Tomorrowland werd gepakt. Dat adviseert Frank Masmeijer, die zelf ook vanwege drugs in aanraking kwam met de Belgische justitie. “Ze moet gewoon eerlijk en open haar verhaal vertellen”, zegt Frank in De Telegraaf.

“Met smoesjes moet je niet aankomen, daar zijn ze niet van gediend in België”, waarschuwt de voormalig showmaster. “Die maken hooguit dat je juist een hógere straf krijgt.” Frank werd in 2014 van zijn bed gelicht op verdenking van cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. De oud-presentator ontkende aanvankelijk, maar gaf later toe toch niet zo onschuldig te zijn geweest. Hij werd in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en zit die uit in Beveren.

De cel waar Imanuelle haar proces afwacht, is Frank niet vreemd. “Met een beetje pech slaapt ze daar op een matrasje op de grond, het is hartstikke vies”, weet hij nog goed. “Het is daar geen pretje.”

Als Nederlander heb je het sowieso zwaarder achter de tralies in België, meent Frank. “Rechters denken vaan: ah, daar heb je er weer een, heb ik gemerkt. Mijn eigen straf is toch ook buitenproportioneel?”

Maandag werd bekend dat Imanuelle zich neerlegt bij het besluit van de Raadkamer om haar voorarrest te verlengen, en dus niet in hoger beroep gaat (zie video hierboven). Grives blijft nog zeker 4 weken vastzitten in de gevangenis in Antwerpen in afwachting van haar proces.