Sterren

BEVESTIGD: Ferry Doedens verlaat GTST

Ferry Doedens gaat GTST verlaten. Dat bevestigt producent EndemolShine aan Shownieuws.

Shownieuws kreeg maandag al een tip binnen waaruit bleek dat Ferry ontslagen zou zijn. Nu bevestigt ook RTL en de producent dat de acteur de serie zal verlaten. Men laat aan Shownieuws weten: “Er is de afgelopen periode een situatie ontstaan die voor alle partijen een lastige werkrelatie tot gevolg had. Hierdoor hebben EndemolShine en RTL samen met Ferry eind juni in goede harmonie besloten om de samenwerking te beëindigen. Ferry draait nog tot eind november, zodat de makers het verhaal van Lucas Sanders tot een mooi einde kunnen brengen. De rol van Lucas Sanders wordt niet gerecast en we zijn hem dankbaar voor de rol die hij de afgelopen jaren heeft neergezet.”

View this post on Instagram

Zoals jullie vast hebben gehoord of gelezen ga ik GTST verlaten. Ondanks dat dat op een prettige manier met mijn werkgever EndemolShine en RTL is besloten heb ik er natuurlijk ook verdriet van. De situatie rondom Corona is mij niet in de koude kleren gaan zitten, waardoor ik de laatste tijd niet echt lekker in mijn vel zit. Dat heeft erin geresulteerd dat ik een aantal afspraken niet ben nagekomen. Ik snap dat dat voor mijn werkgever een lastige situatie is geweest. Ik draai nog tot november en zal er alles aan doen om het afscheid van Lucas mooi neer te zetten. Voor nu heb ik behoefte aan rust en dat betekent ook dat ik op dit moment even geen interviews wil doen. Dat komt natuurlijk wel weer maar voor nu hoop ik dat men dat kan respecteren.❤️

A post shared by Ferry Doedens (@ferrydoedens) on

Het is niet de eerste keer dat Ferry flink in de clinch ligt met de producent. Recent nog als de acteur het niet zo nauw neemt met de coronamaatregelen. Begin juni vertelt hij in het Youtube-programma van Eddy Keur dat hij helemaal gek wordt van de anderhalvemetersamenleving: “Ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld. Ik heb nog geen een keer dat met de elleboog gedaan. We worden allemaal gek gemaakt door de media.”

Omdat hij zich niet heeft gehouden aan de RIVM-maatregelen en de coronaprotocollen wordt hij door EndemolShine twee weken op non-actief gezet. Volgens de producent brengt Ferry met zijn gedrag de gezondheid en de veiligheid van zijn soapcollega’s in gevaar. Hij is ook op zijn gedrag aangesproken: “Ferry heeft aangegeven dat hij zich strikt gaat houden aan de richtlijnen van het RIVM, zodat hij zo spoedig mogelijk de opnames kan hervatten“, aldus een woordvoerster toentertijd.

Ook in de zomer van 2015 is hij de laan uitgestuurd, nadat bekend is geworden dat hij destijds een drugsprobleem heeft. Vanwege zijn cocaïneverslaving is hij regelmatig te laat geweest op de set. “Inderdaad heeft EndemolShine Nederland zich genoodzaakt gezien Ferry te ontslaan. Dit besluit is genomen vanwege het bij herhaling niet nakomen van productionele afspraken. Hierdoor kwamen de opnames van GTST meermaals in het gedrang”, luidt het officiële statement. Ruim een jaar later, nadat de acteur succesvol is afgekickt, mag hij alsnog terugkeren en sindsdien maakt hij weer deel uit van de vaste cast.