Sterren

Marco en Leontine Borsato gaan uit elkaar

Marco en Leontine Borsato gaan scheiden. Dat heeft het management van de zanger bevestigd aan Shownieuws.

Op zijn Facebook-pagina reageert de zanger ook zelf op de scheiding. ”Na een huwelijk van meer dan twintig jaar hebben we met pijn in onze harten besloten om uit elkaar te gaan. We zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven. We vragen iedereen om ons en de kinderen rust en privacy te geven om dit te kunnen verwerken.”

Er gingen al veel langer geruchten over een mogelijke break-up van het stel. Eind 2019 werd bekend dat Marco in het verleden een affaire had gehad met pianiste Iris Hond. Op Instagram reageerde de zanger al snel en schreef bij een foto van hem en Leontine: “Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren. Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit. Wij zien dit echter als een privé kwestie en zouden het op prijs stellen als onze privacy en die van onze kinderen hierin worden gerespecteerd. Leontine en Marco Borsato.” Ook de kinderen van Marco en Leontine reageerden op de Instagram-posts.

View this post on Instagram

Wij hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat het faillissement destijds niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk een zware wissel op ons heeft getrokken (zoals o.a. besproken in de documentaire "Marco Borsato, Meer Dan Ik Alleen”). In die tijd, inmiddels zo’n tien jaar geleden, is er inderdaad een vriendschap geweest die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur. Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren. Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit. Wij zien dit echter als een privé kwestie en zouden het op prijs stellen als onze privacy en die van onze kinderen hierin worden gerespecteerd. Leontine en Marco Borsato #DeTelegraaf

A post shared by Marco Borsato (@borsato) on

Het stel zou volgens Privé ook al een tijdje niet meer samenwonen. Volgens Privé was Marco’s auto al een tijdje niet gezien bij de villa van hem en Leontine. Daarnaast beweert het weekblad ook dat niet Marco’s werk, maar zijn affaire met Iris Hond de oorzaak zou zijn geweest van zijn burn-out. Zo zou Leontine het niet hebben kunnen waarderen dat Iris opnieuw op de affaire in ging afgelopen december. De pianiste zei destijds tegen Privé: ‘Marco en ik hebben elkaar nooit ontlopen en konden elkaar altijd in de ogen blijven aankijken, omdat we onze fout erkenden.” Die opmerkingen zouden bij Leontine in het verkeerde keelgat zijn geschoten, aangezien zij op dat moment net van een rustgevend bedoelde vakantie wilde genieten.

Marco maakte begin dit jaar bekend dat het niet goed met hem ging en dat hij een burn-out heeft. Hij legde dan ook per direct voor onbepaalde tijd al zijn werkzaamheden neer. “Wat ik doe is mijn lust en mijn leven maar ik merk nu dat ik er echt doorheen zit, dat de energie weg is en dat ik met een burn-out te maken heb. De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan,” zei Marco daar destijds over.

Marco en Leontine stapten op 22 mei 1998 in het huwelijksbootje. Het stel heeft drie kinderen: zoons Luca (21) en Senna (18) en dochter Jada (17). Shownieuws sprak het stel voor het laatst in oktober 2019 bij de lancering van een nieuwe sieradenlijn. Daar waren ze openhartig over de ups en downs in hun relatie, zoals je kan zien in de video hieronder.