Sterren

Dit is de winnaar van We Want More!

De grote finale van We Want More was zondagavond eindelijk zover. De winnaars zijn bekend en krijgen niet alleen een trofee mee naar huis. Er wordt namelijk 135.000 euro verdeeld onder de top 3. En dat zorgt natuurlijk voor een bloedstollende ontknoping…

Fadozangeres Iris Feijen heeft de zangwedstrijd gewonnen samen met haar gitarist Tiago, zoals te zien is in bovenstaande video. Ze versloeg nipt haar mede-finalisten Silver en Ricardo in een bloedstollende finale en ze heeft daarmee maar liefst 100.000 euro gewonnen. “Onze deelname aan We Want More heb ik ervaren als één groot feest!”, vertelt Iris. “De sfeer was supergoed, zowel op het podium als backstage. Met onze deelname wilden we gewoon een keer op tv laten zien dat wij de Portugese fadomuziek op onze eigen manier in Nederland ten gehore brengen. Dat pakte verrassend goed uit!”

Om mee te doen aan We Want More, was voor Iris een droom die uitkwam. “Voor mij persoonlijk was het al vanaf mijn dertiende een droom om een keer mee te doen aan een zangwedstrijd op tv, dus toen ik hoorde dat alle zangstijlen welkom waren bij We Want More, besloten Tiago en ik mee te doen. Ondanks het feit dat muziek natuurlijk geen wedstrijd is, zijn we ontzettend blij, verrast en dankbaar dat wij uiteindelijk met de hoofdprijs van €100.000 naar huis gaan. We willen iedereen bedanken voor dit fantastische avontuur!”, aldus de winnares.

Tijdens de finale hebben de elf finalisten alles gegeven om de hoofdprijs van een ton in de wacht te slepen. Na de puntenverdeling van de vakjury en de 25 professionals uit de muziekindustrie hadden Iris, Silver en Ricardo alle drie de hoogste eindscore. De publieksjury kreeg dus de doorslaggevende stem. Deze Mobile Jury van 100 man publiek volgde de finaleoptredens via een videoverbinding: iedereen van de publieksjury wees één favoriet aan. De eindstand: ex-drugsverslaafde Ricardo eindigde als derde en ging naar huis met 10.000 euro, Silver werd tweede en ontving 25.000 euro en fadozangeres Iris heeft dus een ton gewonnen.