Sterren

Familie Pos slaakt noodkreet voor heel Nederland

De familie Pos maakt zich niet alleen flinke zorgen om henzelf en hun wijnbedrijf maar ook om alle andere ondernemers die door de coronacrisis in zwaar weer verkeren..

Op Instagram doen Stephan en Ilona daarom een noodoproep voor deze grote groep. “Terwijl we natuulijk blij zijn dat de scholing en voetbal van Bjorn en Tygo na de meivakantie op gang gaat komen was er na de persconferentie dinsdag verder weinig reden tot opluchting voor veel van jullie.”, begint de familie hun bericht.

Maar hierbij vrezen ze wel voor heel veel ondernemers in ons land die het niet zullen gaan redden. “De verwachting is dat er tot 150.000 bedrijven zullen omvallen. Dat bericht raakt ons oprecht.  Juist de ondernemers/zzp’ers die toch al hun nek uitsteken en dé motor achter de economie zijn worden hard geraakt. We kunnen ons de stress en (financiële) zorgen goed voorstellen.”, schrijven ze onder hun post op social media.

Daarom doen ze, speciaal voor deze groep, een bijzondere noodoproep aan heel Nederland om hen te helpen. Ze delen tips over hoe heel Nederland al deze bedrijven toch, in deze moeilijke tijd, kan steunen. Zo luidt een tip: “Vraag nu al offertes aan voor diensten/werken voor ná de corona-crisis, zo heeft de ondernemer/zzp’er iets om naar uit te kijken” of “Koop niet alles online, maar juist nu ook in fysieke winkels op gepaste afstand kan dat (of wacht met je aankoop).”. Alle tips die de familie Pos heeft zijn hieronder te lezen.

Ook voor Stephan en Ilona zijn het pittige tijden. Zo verruilde het gezin vorig jaar Chili voor Nederland. De Posjes besloten een wijnhandel in Nederland te beginnen, maar door de coronacrisis verkeert deze in zwaar weer. De wijnen uit Chili en Spanje hebben namelijk vertraging opgelopen en dit bezorgt hen enorme kopzorgen. Het interview met de familie Pos is hierboven te zien.

View this post on Instagram

OPROEP VOOR ONDERNEMERS/ZZP'ERS Terwijl we natuurlijk blij zijn dat de scholing en voetbal van Bjorn en Tygo na de meivakantie op gang gaat komen was er na de persconferentie dinsdag verder weinig reden tot opluchting voor veel van jullie. De verwachting is dat er tot 150.000 bedrijven zullen omvallen. Dat bericht raakt ons oprecht. 😭 Juist de ondernemers/zzp'ers die toch al hun nek uitsteken en dé motor achter de economie zijn worden hard geraakt. We kunnen ons de stress en (financiële) zorgen goed voorstellen. Zullen we solidair met elkaar omgaan? Wat tips van ons om de ondernemers/zzp'ers die onder druk staan te helpen (doe ermee wat je wilt) 📍Betaal je rekeningen op tijd! 📍Vraag nu al offertes aan voor diensten/werken voor ná de corona-crisis, zo heeft de ondernemer/zzp'er iets om naar uit te kijken 📍Bel ze eens om oprecht te vragen hoe het met ze gaat. Pas in crisistijden leer je je vrienden/loyale zakenpartners kennen. 📍Koop niet alles online, maar juist nu ook in fysieke winkels op gepaste afstand kan dat (of wacht met je aankoop). We willen straks geen lege winkelstraten toch?! Jullie weten, wij zijn niet zoetsappig aangelegd, maar de druk op jullie, de ondernemers/zzp'ers raakt ons, nogmaals, écht. We zijn heel benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat, laten jullie het ons weten? Privé-berichtje mag ook altijd. Sterkte allemaal 😘😘😘

A post shared by Familie Pos Collection (@familieposcollection) on