Sterren

Jim en Bettina emotioneel over jarige, zieke baby Jayme (1)

Zanger en acteur Jim Bakkum heeft zondag een bijzonder bezoek achter de rug. Hij is naar het ziekenhuis geweest om daar de zieke Jayme, die een zeldzame spierziekte heeft, op te zoeken. De baby is 1 jaar oud geworden vandaag en zowel Jim als Bettina staan emotioneel stil bij zijn verjaardag.

Zo schrijft Jim op Instagram: “Vandaag wordt Jayme 1 jaar. Ik ben even naar het ziekenhuis gereden met Posy om een cadeautje te brengen en heb eindelijk zijn moeder en familie ontmoet. Zo mooi om te zien wat voor vechtlust ze heeft voor haar kind. En ondanks dat zijn ouders en familie er een groot feest van gaan maken, blijft het schrijnend om te zien dat hij er nu zo bij ligt. Terwijl er een werkend medicijn is (van 1.9 miljoen!) dat hem kan helpen. Zo ontzettend frustrerend.

Maar even een positieve noot; tot nu toe ben ik zo verrast door alle mensen en instanties die hem en zijn ouders hebben geholpen. En ik blijf benadrukken; het werkt! Het bedrag zit nu op ruim 1.050.000 miljoen en mocht je nou een gift willen doen vandaag op zijn verjaardag, sms dan ‘KAARSJE’ naar 4004 of ga naar de link in mijn bio om te doneren. En laat vooral een berichtje achter hieronder of bij @TeamJayme2020 om hem ondanks alles toch een fijne dag toe te wensen! Samen komen we er! ❤️ #TeamJayme.” Shownieuws sprak Jim bij zijn bezoek aan Jayme en zijn moeder. Het interview is in de video hierboven te zien.

View this post on Instagram

Vandaag wordt Jayme 1 jaar 🎂 Ik ben even naar het ziekenhuis gereden met Posy om een cadeautje te brengen en heb eindelijk zijn moeder en familie ontmoet. Zo mooi om te zien wat voor vechtlust ze heeft voor haar kind. En ondanks dat zijn ouders en familie er een groot feest van gaan maken, blijft het schrijnend om te zien dat hij er nu zo bij ligt. Terwijl er een werkend medicijn is (van 1.9 miljoen!) dat hem kan helpen. Zo ontzettend frustrerend. Maar even een positieve noot; tot nu toe ben ik zo verrast door alle mensen en instanties die hem en zijn ouders hebben geholpen. En ik blijf benadrukken; het werkt! Het bedrag zit nu op ruim 1.050.000 miljoen en mocht je nou een gift willen doen vandaag op zijn verjaardag, sms dan ‘KAARSJE’ naar 4004 of ga naar de link in mijn bio om te doneren. En laat vooral een berichtje achter hieronder of bij @TeamJayme2020 om hem ondanks alles toch een fijne dag toe te wensen! Samen komen we er! ❤️ #TeamJayme

A post shared by J I M B A K K U M (@jimbakkum) on

Donatie

En zijn vrouw Bettina post: “Een jaar geleden werd Jayme geboren. Een dag als bij vele, gelukkige anderen. Een dag vol hoop en geluk en vol van de belofte op een prachtige toekomst. Nu, een jaar later wordt Jayme 1 en is het zeker geen dag als bij vele, gelukkige anderen. In plaats van zittend in een stoel met familie om hem heen, lekker vies worden van de taart, ligt Jayme aan de beademing in bed, al 6 weken op de IC, in het ziekenhuis. Familie mag er, op zijn ouders na, niet bij, want een verkoudheid kan al teveel zijn. Zitten kan hij niet, door zijn ziekte, SMA 1. En in zijn hoofdje wil hij wel hoor, net als alle andere jarige kindjes, maar zijn lijfje kan het niet. En ook al is tijd op dit moment zijn vijand, we vieren dat hij 1 wordt! We houden hoop op die prachtige toekomst.

Als we hem nou met z’n allen een (groot) kado geven, in de vorm van een donatie, al is het maar een klein beetje, dan kunnen we er samen voor zorgen dat hij een kans krijgt. Dat hij dat belachelijk dure (bewezen werkende!) medicijn krijgt. En dus een kans om te zorgen dat dit niet zijn laatste verjaardag is. En dat hij zijn tweede (derde, vierde, tachtigste) verjaardag misschien wél zittend met familie om zich heen kan vieren, lekker vies van de taart. Zoals jullie weten zijn wij #teamjayme , jullie ook?
Doneren? Link in bio of SMS ‘kaarsje’ naar 4004. @teamjayme2020 delen, delen, delen.”

View this post on Instagram

Een jaar geleden werd Jayme geboren. Een dag als bij vele, gelukkige anderen. Een dag vol hoop en geluk en vol van de belofte op een prachtige toekomst. Nu, een jaar later wordt Jayme 1 en is het zeker geen dag als bij vele, gelukkige anderen. In plaats van zittend in een stoel met familie om hem heen, lekker vies worden van de taart, ligt Jayme aan de beademing in bed, al 6 weken op de IC, in het ziekenhuis. Familie mag er, op zijn ouders na, niet bij, want een verkoudheid kan al teveel zijn. Zitten kan hij niet, door zijn ziekte, SMA 1. En in zijn hoofdje wil hij wel hoor, net als alle andere jarige kindjes, maar zijn lijfje kan het niet. En ook al is tijd op dit moment zijn vijand, we vieren dat hij 1 wordt! We houden hoop op die prachtige toekomst. Als we hem nou met z’n allen een (groot) kado geven, in de vorm van een donatie, al is het maar een klein beetje, dan kunnen we er samen voor zorgen dat hij een kans krijgt. Dat hij dat belachelijk dure (bewezen werkende!) medicijn krijgt. En dus een kans om te zorgen dat dit niet zijn laatste verjaardag is. En dat hij zijn tweede (derde, vierde, tachtigste) verjaardag misschien wél zittend met familie om zich heen kan vieren, lekker vies van de taart. Zoals jullie weten zijn wij #teamjayme , jullie ook? Doneren? Link in bio of SMS ‘kaarsje’ naar 4004. @teamjayme2020 delen, delen, delen 🙏🏻

A post shared by Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) on

Jim zet zich al een poosje met hart en ziel in voor Jayme. Samen met vriendin Glennis Grace heeft hij zelfs een nummer uitgebracht om geld op te halen voor het peperdure medicijn dat Jayme’s leven kan redden.

Mocht je na het lezen van dit artikel zelf een donatie willen storten? Dan kan dat via deze link!