Sterren

Legobeeld André Hazes onthoofd

Het legobeeld van Andre Hazes in Amsterdam is onthoofd. Al zes dagen na de komst van het bijzondere eerbetoon is het beeld vernield…

AT5 meldt dat het hoofd en de iconische hoed van de volkszanger in stukken naast het beeld liggen. Voorbijgangers wilden volgens het Amsterdamse nieuwsmedium het beeld in de nacht van zondag op maandag herstellen. Helaas is dat niet gelukt, want de stukken liggen nog altijd naast het beeld. Het is nog onduidelijk of het beeld met een reparatie nog is te herstellen.

Het legobeeld werd vorige week dinsdag, op de dag dat de zanger 69 jaar zou zijn geworden, op de Dam geplaatst. Street Art Frankey, de artiest, wilde op die manier de betonblokken op de Dam opvrolijken.

Frankey: “Op de Dam is het in tijden niet zo rustig geweest als in de afgelopen maanden. Veel Amsterdammers gingen erheen om in alle stilte de Dam te aanschouwen in al zijn schoonheid. Bijna leeg op een paar duiven na. Daarom leek het mij een goed moment voor een iconisch Amsterdams standbeeld. Eentje die niet vertrekt na vier uur werken, zoals de levende standbeelden die er staan, maar rustig op z’n legosteen blijft zitten en de stad aanschouwt.”

Rachel Hazes, de weduwe van André, en hun kinderen Roxeanne en André stonden op social media ook stil bij de verjaardag van de legendarische volkszanger (zie video bovenaan).