Sterren

'Marco Borsato woest op Henny Huisman'

Marco Borsato kan het absoluut niet waarderen dat zijn ontdekker Henny Huisman geruchten over hem heeft verspreid. Dat zegt Wilfred Genee in zijn radioprogramma Veronica Inside tegen de SBS-presentator in een telefoongesprek…

Henny vertelde twee weken geleden in weekblad Weekend dat er nog minimaal drie andere vrouwen zijn met wie de zanger zou zijn vreemdgegaan. Ook de naam van zangeres Maan de Steenwinkel passeerde de revue, volgens Wilfred tot afgrijzen van de hoofdpersoon van deze smeuïge verhalen. Hij denkt dan ook dat Henny Marco even moet bellen. “Ik weet van de naaste omgeving van Marco dat je dat wel even zou moeten doen. Dat hij dat heel erg op prijs zou stellen.”

Dat vindt Henny maar onzin. “Ik weet niet waar je je nou zo druk over maakt, joh,” zegt hij dan ook tegen Wilfred. “Ik vind mijn vorm van beledigen recht op de man af. En deze vond ik een beetje onder de gordel, heel eerlijk gezegd,” reageert Wilfred daarop. Ook Veronica Inside-sidekick Niels van Baarlen denkt dat Henny maar beter even de telefoon kan pakken. “Het vervelende is: je komt elkaar weer een keer tegen en dan kun je het beter maar voor zijn. Ik ken Marco een beetje en dat is een heel vergevingsgezinde man, hoor.”

“Dat zal gerust. Maar hij zal ook niet echt boos op me zijn,” denkt Henny. Wilfred Genee weet echter van zijn bronnen dat dit wel degelijk het geval is. “Nou… Ik heb begrepen dat hij het niet zo heel fijn vond. Maar goed, dat moet je zelf uitzoeken verder. Ik heb je bij deze geadviseerd en als je er verder niets mee wil doen, dan doe je er niks mee, helemaal goed.”

De schokkende uitspraken van Henny

Henny vertelde in de Weekend van 25 maart 2019 dat er veel meer verhalen over de zanger zijn dan tot nu toe bekend is. “Ja, er komt nog meer aan. Ik weet van alles, al heel lang, maar wat moest ik tegen Marco zeggen? Doe niet? Dan zou hij denken: waar bemoei je je mee?”

Voor opnames van Waar Is Dat Feestje?! kwam Henny Marco onlangs tegen. “Ja, hij was bij een modeshow met zijn dochter,” zei hij tegen Weekend. “Zangeres Maan trad daar ook op, en ik wist al heel lang dat zich iets tussen Maan en Marco zou hebben afgespeeld. Dat van zijn secretaresse wist ik ook al. Het punt is, wij horen alles, maar wat moet ik ermee?”

Henny vermoedde dat de geruchten over Maan zomaar zouden kunnen kloppen. “Nou ja, hij is voornamelijk met meiden die ook iets kunnen. Ik kan het niet bevestigen, maar het zou me niet verbazen. Wat ik daarvan denk? Dom, en ze is ook nog heel jong. En er komen nog wel een stuk of drie vrouwen aan, naar wat ik hoor. Nee, ik ga niks zeggen.”

De presentator vindt het vooral erg voor Leontine en zijn kinderen. “Ik vind het stom en het is ook zonde voor zijn drie kinderen. Hij heeft een hartstikke leuke dochter van 17, ze liep die modeshow zo trots. Dan denk ik: potverdee! Dat doet me zeer.”

Einde imago

Henny zei het zonde te vinden dat de ooit zo geliefde zanger dit over zichzelf heeft afgeroepen. “Zo zie je maar, stille wateren… Ik vind het jammer, het ideaalbeeld is weg. En teksten van zijn liedjes slaan op zijn eigen situatie, zoals Dromen Zijn Bedrog. Marco gaat de geschiedenis in als een hartstikke goede zanger, maar wel een vreemdganger.”

Hij denkt dat dit het einde betekent van zijn goede imago. “Dit is dodelijk. Je kunt het zo zien: iemand is heel goed, tot hij zijn vrouw vermoordt. Dan is het een moordenaar. Het laatste wat je doet overheerst.”

Affaire met fan

Marco Borsato zou zijn Leontine ook jarenlang hebben bedrogen met een lid van zijn fanclub, zo werd een maand geleden bekend. De schokkende onthulling dat de zanger er naast Iris Hond en zijn voormalige secretaresse (zie video hieronder) NOG een minnares op nahield werd destijds door Privé gebracht en zorgde voor veel speculaties.

Marco en Leontine besloten enkele maanden geleden om van elkaar te gaan scheiden. Begin februari 2020 maakten zij de scheiding aan het grote publiek bekend. De reden van hun breuk is nooit bekend gemaakt, maar er gaan al lange tijd geruchten dat Leontine degene is geweest die een scheiding wilde.