Sterren

Monique Smit openhartig over heftige periode

De oudste van zoon Monique Smit, Noah, heeft vorig week weekend zijn vijfde verjaardag gevierd. De zangeres geniet met volle teugen van haar stoere bink, maar helaas is dat net na haar bevalling wel anders geweest.

In de podcast Podnataal vertelt Monique over de heftige periode na haar zwangerschap. Ze heeft toen op een ‘donkergrijze wolk’ gezeten in plaats van op een roze wolk. “Mijn bevalling ging heel goed, maar ik moest na Noah gehecht worden. Daar is iets misgegaan. Ik heb er maandenlang last van gehad, ook van ontstekingen”, zegt Monique in een openhartig gesprek. “Ik had ontstekingen boven en onder. Ik heb wel het moment gehad dat ik dacht: is dit het nou? Volgens mij heb ik wel een beetje op het randje gezeten. Het was een heel heftige periode voor mij.” En: “Ik dacht: ik heb een heel mooi kindje, maar ik heb álleen maar pijn. Ik had echt het gevoel dat ik aan het falen was.”

Door deze pijnlijke ervaring heeft ze lang getwijfeld over een tweede kindje. Maar gelukkig is die bevalling wel een heel stuk soepeler verlopen: “Zonder knip en zonder scheuren. Toen moest ik zo hard huilen. Toen dacht ik: zo kan het ook: dít is wat mensen bedoelen met die roze wolk.”

Het openhartige gesprek met Monique zie je in de video bovenaan het artikel.