Sterren

Ode van André aan Roxeanne zorgt voor tranen

Fans van André en Roxeanne huilen tranen met tuiten na een prachtig gebaar. Na een jarenlange ruzie zijn ze eindelijk weer goed met elkaar. André betuigt zijn liefde voor zijn zus dan ook in het Olympisch Stadion.

Bij zijn optreden op De Amsterdamse Zomer, waar Roxeanne aanwezig is, start André ineens haar grote hit ‘Ik was toch je meisje’ in. Roxeanne is duidelijk ontroerd door de ode van haar broertje. Na vier zinnen stopt André er wel mee, omdat het volgens hem een beetje ongemakkelijk is.

Dat ongemak lijken anderen niet te voelen, want André’s actie blijkt talloze bekende en onbekende fans tot tranen te hebben geroerd. “Dit is echt het liefste ooit, André”, schrijft Roxeanne op Instagram bij een video van het moment. Daar zijn velen het mee eens. Samantha Steenwijk reageert bijvoorbeeld: “Tranen in mijn ogen.”

Het gebaar grijpt ook Marije Knevel bij de strot. “Tranen met tuiten hier. Lief!! Echt, je hoort de trots.” Ook Lieke van Lexmond, Glennis Grace, Xander de Buisonjé en Jim Bakkum zeggen ontroerd te zijn door het filmpje.

Hereniging

Sinds kort hebben André Hazes en Roxeanne weer contact met elkaar en het “voelt als normaal”, zo vertelde André eerder tijdens een interview met Shownieuws aan Mark Schaaf, die hem sprak naar aanleiding van het nieuwe programma: Getekend voor het leven.

“Vanaf dag één dat we elkaar gezien hebben, is het de normaalste zaak van de wereld geworden.” En volgens de zanger is er ook helemaal geen ruzie geweest. “Ik heb ook tegen haar gezegd: ‘Ik moest je gewoon niet’ en zij mij ook niet. Communiceren met elkaar is echt het allerbelangrijkst.” Zijn hele reactie zie je in de video hierboven.

De zanger vertelde eerder in Privé over het eerste contact met zijn zus. “Laatst was er iets met mijn zus, toen heb ik een bericht gestuurd”, zegt André in het weekblad. De tekst luidde: ‘Als ik je ergens mee kan helpen, laat het weten.’ “Dat was mijn eerste contact naar haar toe. Toen kreeg ik een hele lap tekst terug met bedankt erin, maar ook excuses voor haar gedrag van een paar jaar geleden. Dan is het voor mij ook wel goed.” Roxeanne stuurde: ‘Ik stond achter ma, maar dat had ik nooit moeten doen. Je bent mijn broertje en ik ben je te lang kwijt geweest.’ En dat deed André goed. “Dan heb je mij en dan is het weer goed. Daar ben ik enorm blij mee. Dat meen ik echt.”