Sterren

RIVM wilde Bizzey 100.000 euro geven voor corona-campagne

Het RIVM wilde rapper Bizzey 100.000 euro betalen als hij campagne zou voeren om de corona-maatregelen te promoten. Dat heeft hij verteld in de podcast van Lange Frans.

“Ik ben zelf gecheckt door de RIVM”, vertelt hij aan Lange Frans in bovenstaande video. “Ze hebben mij gevraagd om een campagne te doen. Net zoals ik met een merk werk, heeft de RIVM mij ook benaderd. Ik had me toen ook nog niet over corona uitgelaten en ik hield me heel netjes aan de regels. Ik was toen voor een RIVM wel een geschikt voorbeeld.”

Maar nu staat de rapper heel anders tegenover de corona-maatregelen. “In de tijd dat we met hen aan het spreken waren, was het snel aan het veranderen in mijn hoofd”, vertelt hij. “Was het een grote zak geld?”, vraagt Frans aan Bizzey. “Ik vond het niet schrikbarend veel. Het was leuk geld, ze hadden een tonnetje geboden, daarvoor ga ik mijn ziel niet verkopen.”

Bizzey heeft zich vaker uitgelaten over de regels omtrent het coronavirus door een optreden te geven op een druk feest in Griekenland. Bizzey heeft er zelf ook beelden van gedeeld. Op zijn Instagram zijn er veel reacties van voor- en tegenstanders geweest. “Twee weken in quarantaine als je terugkomt?”, “Middenin een pandemie” en “Uitbraak in 5.. 4.. 3.. 2.. 1..”, werd door tegenstanders gereageerd. Anderen geschreven: “Voor de mensen die zeiken om 1.5 meter en nog steeds in de corona leugens geloven. Steek deze middelvinger waar de zon niet schijnt en laat Bizzey zijn eigen verantwoordelijkheden nemen” en “Media zeikerds in 3.. 2.. 1..”.