Sterren

ZIEN: William Rutten deelt wel heel bijzondere foto

Sterrenfotograaf William Rutten heeft op zijn social media een wel heel bijzondere foto gedeeld. Dit keer niet van een BN’er, maar juist van de maan!

Zelf is hij meer dan tevreden met het resultaat: “Doe jezelf een plezier en ga nu naar buiten om deze prachtige grote en bijzonder heldere volle maan te aanschouwen!!! Ik heb hem nog nooit zo scherp in beeld gehad!! ❤️”

Hij kan rekenen op flink wat positieve reacties van zijn volgers. “Oooh, wat geweldig!!!”, “Prachtige foto! Wij hebben hetzelfde beeld door de telescoop. Dank dat jij het voor ons vast hebt gelegd!”, “Wat een machtige toeter! Geweldig ?” en “Hij is idd superscherp te zien in ons dorp William! Prachtig!” wordt er onder andere gereageerd.

William luidt de noodklok

Twee weken geleden luidde William nog de noodklok. Op zijn Instagram is te lezen dat hij vindt dat de overheid snel moet ingrijpen om fotografen te helpen, omdat velen nu geen inkomen meer hebben.

Hoewel de regering veel sectoren inmiddels tegemoet komt met een financiële bijdrage, geldt dat niet voor veel mensen die in de creatieve sector werken. “De stelling vanuit Den Haag is, dat je als fotograaf nu gewoon kunt doorwerken. Dat is een bizarre aanname en ik snap wel waar hij vandaan komt, ze zien in de tweede kamer elke dag persfotografen rondlopen die hun werk gewoon blijven doen. Maar zoals in velen andere beroepen zijn niet alle fotografen persfotografen, ze hebben zich gespecialiseerd in één gebied!”, schreef William.