Sterren

Gemengde reacties op demonstrerende Doutzen Kroes

Doutzen Kroes behoort tot een van de 5000 mensen die naar de Dam in Amsterdam kwam om te demonstreren tegen politiegeweld in de Verenigde Staten. Dat deed ze samen met collega model Imaan Hammam. Doutzen plaatste hiervan een foto op sociale media, waarbij ze de mogelijkheid om daarop te reageren uitschakelde.

Volgers plaatsen dan ook reacties onder een eerdere post van het model, omdat sommigen het oneens waren met haar keuze om te gaan demonstreren. “Bedankt. Ik snap de urgentie van het protest, maar wij in Amsterdam zitten straks weer in lockdown. Jij zit straks weer in Friesland. Nogmaals: Hartelijk bedankt voor dat ondoordachte gedoe namens alle medici in Nederland & horeca.”

Andere reacties waren ondermeer: “Dom op de Dam”, en “Ga je serieus tussen al die mensen staan in deze omstandigheden? Schaam je diep echt heel diep.”

Naast negatief commentaar waren er ook velen die de actie van Doutzen juist konden waarderen. “Mooi Doutzen. Je bent mooi van binnen en buiten” en “Dank je wel voor deze post, dit is zo belangrijk.”

Het protest op de Dam werd aangespoord door de dood van de ongewapende zwarte Amerikaan George Floyd, die vorige week om het leven kwam toen tijdens een arrestatie een witte politieagent minutenlang met zijn knie zijn keel dichtdrukte.