Sterren

Jim Bakkum heeft er genoeg van: 'Oordeel niet zo snel'

Nu het bedrag voor de baby Jayme gehaald is, lijkt het erop dat het gezin nog meer geld nodig heeft voor de peperdure invoerrechten van het medicijn. Jim Bakkum krijgt hier veel vragen over en bijt hard van zich af.

Jim Bakkum is een van de BN’ers die zich met hart en ziel heeft ingezet om geld op te halen voor Jayme, een baby met spierziekte SMA. Donderdag kwam het nieuws naar buiten dat Jayme behandeld kan worden in Hongarije, maar dat er helaas waarschijnlijk meer geld nodig is voor de behandeling. Om hoeveel dat gaat, is waarschijnlijk maandag pas bekend.

Toch wordt Jim bestookt met vragen waarom hij nu geen aandacht vraagt voor Jayme. Hij geeft duidelijk antwoord en daaruit blijkt dat hij zich wel degelijk blijft inzetten voor de kleine jongen. “Lieve mensen. Ik wil toch alvast even iets melden over Jayme. Mijn vrouw en ik krijgen dagelijks berichten over ‘waarom wij niets meer doen en waarom wij hem niet meer steunen’. Allereerst; oordeel niet zo snel. En ten tweede: wil alvast melden dat er volgende week concrete info komt over zijn behandeling in Hongarije (lees: kosten). Ik wilde jullie gewoon niet eerder vragen om donaties zolang er geen concrete info is”, schrijft Jim. De hele reactie is hieronder te zien.

UPDATE: Inmiddels heeft Jim laten weten op Instagram dat er nog 50.000 euro extra nodig is om de reis naar Hongarije te maken.

View this post on Instagram

Het was even stil vanuit ons over Jayme de laatste tijd. Maar dat betekent niet dat we niet aan hem gedacht hebben. We konden alleen niets concreets melden. We hebben ons de afgelopen maanden ongelofelijk ingezet om de 1.9 miljoen voor elkaar te krijgen om hem het medicijn toe te dienen dat hij zó hard nodig heeft. Euforisch waren we toen het bedrag veel sneller dan verwacht binnen was. Minder blij werden we toen er duidelijk werd dat Jayme niet in Nederland behandeld kon worden door de regelgeving hier. Maar nu is er eindelijk GOED NIEUWS; hij kan behandeld worden in Hongarije. Het wachten was nog even op het extra kostenplaatje dat dat met zich meebracht. Maar nu is ook dat bekend; het medicijn, de behandeling, de nazorg van 90 dagen én de medische vlucht gaat 2.198.000 kosten. Dat betekent dat er nog 50.000 euro extra nodig is om hem daarheen te laten reizen. Ik heb gemerkt hoeveel supporters @TeamJayme2020 heeft, dus dit moét lukken toch?! Ik zet de link weer in mijn bio van de donatie pagina. ALLE beetjes helpen. 🙏🏼 Deel dit bericht zoveel mogelijk!

A post shared by J I M B A K K U M (@jimbakkum) on

1,9 miljoen

Eind mei kwam het geweldige nieuws dat er 1,9 miljoen euro opgehaald is voor Jayme. Het was een loodzware periode voor het gezin.  Van het geld kunnen de ouders van Jayme een medicijn betalen dat zijn leven kan redden. Jayme lijdt aan SMA, een zeldzame spierziekte. Onder andere Jim Bakkum was zo aangedaan door het schrijnende verhaal van baby Jayme, dat hij in actie is gekomen. Samen met goede vriendin Glennis Grace heeft Jim het nummer Ik Kijk Naar Jou uitgebracht om geld op te halen voor het peperdure medicijn dat Jayme’s leven kan redden.