Sterren

We Want More-ster Ricardo (65) uit dip dankzij kijkers

Morgen, 31 juli, is het zover, dan is de tweede halve finale van We Want More te zien op SBS6. Hierin is onder andere een glansrol weggelegd voor de 65-jarige Ricardo. Deze ex-drugsverslaafde blaast iedereen omver met zijn vertolking van Hazes’ Zij gelooft in mij. Shownieuws heeft hem opgezocht voor zijn aller-eerste televisie-interview!

Ricardo wordt regelmatig op straat aangesproken door mensen die een handtekening willen. Dat is best even wennen voor de kersverse superster. “Op de foto met kindertjes, mensen die huilen, mensen die complimenten maken”, het is Ricardo allemaal niet vreemd meer. “Ik zat in een dip, maar hierdoor ben ik het weer anders gaan zien”, vertelt Ricardo. “Alleen maar leuke dingen.” Het hele interview is hierboven te zien.

Heftig verhaal

Ricardo maakt in de aflevering niet alleen indruk met zijn stem, maar ook met zijn heftige verhaal. Ricardo is op jonge leeftijd verslaafd geraakt aan drugs. Als hij pas 14 jaar is, komt hij in aanraking met de heftige drug heroïne. Door de verslaving raakt hij alles kwijt: hij komt op straat te staan. “Je wordt wantrouwig, angstig en paranoïde”, vertelt hij in het programma. Door de hulp van het Leger des Heils komt Ricardo weer terug op het rechte pad. De medewerkers van het Leger Des Heils besluiten hem op te geven voor het programma en met succes!

“Mensen denken misschien: die Ricardo heeft ze misschien niet allemaal op een rijtje, maar dat vind ik juist leuk. Want als ik dan iets gepresteerd heb, dan staan ze allemaal met hun mond vol tanden.” Mocht Ricardo winnen, dan wil hij graag zijn familie in Suriname opzoeken. Wanneer hij zijn versie van Zij Gelooft In Mij inzet, staat iedereen met zijn mond vol tanden. Zelfs André Hazes is diep onder de indruk: “Ik heb vaak een hekel aan mensen die een nummer van mijn vader zingen. Ik doe het natuurlijk zelf ook want ik ben een Hazes, maar heel veel mensen verkloten het. Maar jij bent echt een Surinaamse Hazes.”

Ook kijkers weten niet wat ze meemaken wanneer Ricardo begint met zingen. “Ongelooflijk lief mens Ricardo. Komt van heel diep”, schrijft een kijker op Twitter. “Wat een warme man die Ricardo, hij weet wat belangrijk is in het leven..”, schrijft iemand anders. “Holland Zingt Hazes heeft er een zanger bij wat mij betreft! Geweldig goed”, vindt iemand anders.