Terug

Volg Shownieuws

Elizabeth kan Heel Holland Bakt-winst nog niet geloven

Reality

15 feb 2021, 12:59

Ze had nooit durven dromen dat ze Heel Holland Bakt kon winnen, maar de 41-jarige Elizabeth uit Spijkenisse kreeg het voor elkaar.

Hoewel de opnames er al een tijdje opzitten, kan de geboren Dominicaanse het nog steeds niet goed geloven, zegt ze tegen het ANP een dag nadat de finale werd uitgezonden. "Af en toe komt het opeens met zo'n vlaag binnen en komt het besef: ik heb echt gewonnen", reageert Elizabeth lachend. Bij het zien van de finale keerden alle emoties terug. "Het was heel bijzonder om terug te zien. Ik voelde alles weer opnieuw: de spanning, de emoties. En dan hoor je weer je naam. Ik kreeg weer tranen in m'n ogen."

Zenuwslopend

Het spektakelstuk in de finale, de laatste opdracht van het seizoen, was een flinke opgave. Met een tijd van acht uur was het de langste opdracht ooit in Heel Holland Bakt. "Zenuwslopend", kijkt Elizabeth terug op de hele serie patisserieproducten die ze moest voorschotelen. "Je bent al vermoeid en dan krijg je zo'n opdracht. Dat was fysiek maar ook geestelijk zwaar."

Ze was uiteindelijk meer dan blij met het resultaat. "Mijn grote nougatinestuk, mijn showstuk, had misschien wel groter geworden. Maar ik was toch tevreden. Ik was zo moe", lacht ze. "Ik was al blij dat het bleef staan." De verschillen met de twee andere finalisten, Thijs en Eric, waren klein. "Ik wist dat ik, net zoals de andere twee, een kans had maar ik durfde nog niet te dromen van de overwinning. Thijs was zo ontzettend goed en Eric kwam echt uit een ander hoek. Hij overtrof zichzelf."

Achtbaan

Elizabeth kijkt met veel trots en dankbaarheid terug op haar Heel Holland Bakt-avontuur. "Dit maak je maar een keer in je leven mee. Het is echt waanzinnig. Al die mensen die je tegenkomt en leert kennen, de ervaring die je krijgt, de spanning", somt ze op. "Het was echt een soort achtbaan."

Ze is juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden ontzettend dankbaar. "Van Janny heb ik geleerd het evenwicht in mijn baksels te brengen en van Robèrt echt durven bakken. Hun commentaar neem ik voor altijd mee."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.