Royalty

Jarige Alexia (15): Eigenwijs, muzikaal en dol op social media

Feest op Paleis Huis ten Bosch! Prinses Alexia viert vrijdag haar vijftiende verjaardag. Ze is de meest rebelse van de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Haar eigenwijze acties en uitspraken zorgen ervoor dat ze veelbesproken is.

Uitgelekte video’s 

Twee weken geleden gingen uitgelekte TikTok video’s van prinses Alexia viral. De media deelde de filmpjes niet vanwege de mediacode. Beeldmateriaal van het koninklijk gezin in privésferen mag niet gebruikt worden door de pers. De TikTok video’s stonden een aantal weken op de accounts van haar vriendinnen en zijn vervolgens op een reeks fan- en fakeaccounts gedeeld. We zien Alexia samen met haar vriendinnen dansen en liedjes playbacken.

Ook is Alexia dol op Instagram. Maandenlang kijken vrienden, familieleden maar ook fans mee op haar account. Ze geeft een kijkje in haar leven en deelt selfies. Na het uitlekken van de TikTok video’s heeft Alexia echter alle content van haar Instagram verwijderd.

‘K*T!’

Alexia mag dan een prinses zijn, ze is ook gewoon een puber. Als ze tijdens het fotomoment in Lech haar skistokken verliest gooit ze er wat scheldwoorden uit. Zie de video hieronder!

Zangles van Maan

Alexia is muzikaal. Ze zingt, speelt gitaar en danst mee in schoolmusicals. Eén van haar idolen is zangeres Maan. Zij gaf kort nadat ze in 2016 The Voice of Holland won zangles in de klas van Alexia. ‘’Er was uiteindelijk een voorstelling waar alle ouders naar kwamen kijken, dus ook de ouders van Alexia. Dat was net na The Voice. Toen kwamen ze in de pauze naar me toe om me te feliciteren en een handje te geven”, vertelde Maan.

Als Maan en Alexia elkaar tegen het lijf lopen op Koningsdag in Amersfoort wordt er geknuffeld. Maan deelde op Instagram haar momentje met de Oranjes.

Enzo Knol

Eén van de meest besproken momenten van Koningsdag dit jaar is het videogesprek van Alexia en haar moeder Máxima en vlogger Enzo Knol. De prinses vertelt openhartig over de band met haar ouders.