Sterren

Laatste Veronica Inside van komende maandag geschrapt

De laatste uitzending van het seizoen van Veronica Inside komende maandag, waarin Wesley Sneijder te gast zou zijn, gaat definitief niet door. Dit laat Marco Louwerens, directeur televisie van Talpa Network, donderdagochtend weten aan Shownieuws. “Gisteravond heeft een heel goed maar ook heel emotioneel gesprek tussen de mannen en met de zender plaatsgevonden. Hierna is in gezamenlijkheid besloten de emoties even tot bedaren te laten komen en komende maandag geen uitzending te maken.”

Frank Dane belde vanochtend in zijn ochtendshow op 538 ook met Marco Louwerens over alle ophef rondom Veronica Inside en daarin vertelde de televisiedirecteur: “Ik was gisteravond heel toevallig in de buurt van Dordrecht en na afloop van hun schnabbel heb ik ze bij elkaar geroepen en hebben we vrij lang gezeten. Het was een pittig emotioneel gesprek. Maar wel heel goed om elkaar eens even de waarheid te vertellen. Ik vond het nodig om de koppen even bij elkaar te steken. Het was prima. Ik heb alleen wel gezegd: we hebben nu zo’n heftige week achter de rug, het is zo pittig geweest, dus nu even rust in de tent. Ze willen dat zelf ook, dus ik heb besloten om de uitzending van maandag te schrappen, zodat iedereen even bij zinnen kan komen.”

Volgens Louwerens zijn er na de zomer “zeker” nog wel mogelijkheden om de mannen weer gewoon met z’n drieën aan tafel te krijgen. “Ik heb er een goed gevoel over na de zomer. Maar als je nu weer een uitzending zou maken na afgelopen maandag, dan gaat het weer allemaal uitvergroot worden en dat lijkt me geen goed idee. Hij geeft de mannen daarom “even een avondje vrij.”

René van der Gijp

De mannen van VI waren woensdag voor het eerst sinds de veelbesproken uitzending van maandag weer bij elkaar, voor een schnabbel die al gepland stond. Powned-verslaggever Dennis ving een nog altijd razende René van der Gijp na afloop op. “Ik ben er maandag absoluut niet. Ik weet niet of Johan er zit, dat moet hij zelf weten. Ik zou echt niet weten hoe dit verder moet.” “Het is klaar in deze vorm”, denkt René. “In de vorm van hoe wij twaalf jaar tv gemaakt hebben.” Excuses van Wilfred hoeven niet van de normaal zo vrolijke voetbalanalist. “Hij heeft zich voor het hele volk ongeloofwaardig gemaakt. En ik ga daar niet zitten en mij ook ongeloofwaardig maken.”

“Het maakt niks goed wat hij op de radio heeft gezegd, want hij heeft het programma ongeloofwaardig gemaakt”, zegt hij over de uitspraken van Wilfred in Veronica Inside. “Het gaat niet om sorry, het gaat niet om zonde. Tuurlijk vergeet ik dit weer een keer. Alleen hij heeft het programma ongeloofwaardig gemaakt. Maar hoe gaat hij daar dadelijk dan zitten?”.

Johan Derksen

Johan Derksen heeft donderdag opnieuw gereageerd en laat nu weten dat hij niet meer in de setting van Veronica Inside aan tafel wil zitten met Wilfred Genee. Dat zegt hij tegen het ANP. Genee heeft het programma naar zijn mening opgeblazen en het format verknald. “Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken. We hebben dit principiële besluit genomen.”

Oplossing

In Shownieuws vertelde René dinsdag nog dat hij wel hoopte op een oplossing. Hij zei niet te denken dat de veelbesproken uitzending van gisteren de laatste zal zijn. “Ik moet wel zeggen dat het een onhandige manoeuvre is geweest van Wilfred. Maar met een ‘whiskeytje’ en een goede uitleg, zit er nog wel iets in. Hij is er zelf ook van geschrokken.”

Na de uitzending van Veronica Inside maandag kregen Wilfred, René en Johan ruzie. In de uitzending stond het thema racisme centraal en probeerde Wilfred een open gesprek over het onderwerp te leiden tussen en advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Volgens zijn collega’s nam hij echter te veel afstand en ze voelden zich in de steek gelaten.

(bron video: Radio 538 – De 538 Ochtendshow)