Sterren

'Modellenfoto' prinses Alexia gaat hele wereld over

Een foto van prinses Alexia gaat wereldwijd viraal. De dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima heeft het geschopt tot de cover van het Argentijnse Hola! en als je het tijdschrift ziet, snap je waarom!

Op de voorkant prijkt een foto die gemaakt is tijdens de Koninklijke zomersessie van vorig jaar. Je ziet hem hieronder.

In het artikel over de prinses wordt uitgebreid ingegaan op haar TikTok-video’s, social media-accounts en volgens hen ‘uitdagende’ poses voor de camera’s. Ze vinden Alexia een prinses om in de gaten te houden en noemen haar rebels.

De reacties zijn lovend. Zo valt er te lezen: “Wat een prachtige meid, dat wordt echt een model later!” Toch is er ook erg veel commentaar op de cover van de 15-jarige prinses. “Laat haar met rust!!! De titel van prinses neemt niet weg dat je een tiener bent en dingen doet zoals elk ander meisje! Laat haar leven!!!” is de meest gelikete reactie.

Reactie koningspaar

Eerder heeft ook het koningspaar zich al uitgesproken over de TikTok-video’s van hun dochter. “Dat vinden ze verschrikkelijk”, benadrukte de koning vrijdag in een gesprek met de media in de tuin van Huis ten Bosch. “Ze kennen de waarde van privacy en die van elkaar.”

Zo deden vorige maand TikTok-filmpjes de ronde waarop prinses Alexia (15) was te zien terwijl ze met vriendinnen onder meer de pikante tekst playbackte van Flo Milli’s ‘In The Party’. Het grove, seksistische en racistische woordgebruik deed stof opwaaien. Maar de opname was, vertelden haar ouders vrijdag, niet eens afkomstig van haar eigen account. “Dat kan ook gebeuren”, stelde koningin Máxima vast.

“Ze moeten de dingen ook zelf leren. Het gaat wel eens mis en daar heb je dan van geleerd”, aldus Máxima. “Dat is het goede van opgroeien, je mag fouten maken, als je er maar van leert.”

&g