Sterren

Ontroostbare Bibi in tranen om ziek kindje

Bibi Breijman is ontzettend verdrietig en laat dat zien aan haar volgers op Youtube. De influencer zet zich in voor het ernstig zieke kindje Jayme, die leidt aan de zeldzame spierziekte SMA. En dat laat haar niet onbewogen…

“Ik ben nu een video aan het editen over Jaimy en ik wil het heel graag nog even in mijn vlog vertellen,” zegt ze in een uitgebreide video, waarvan je een deel bovenaan deze pagina kan zien. “Ik heb net een liedje gezongen voor hem en ik ben het nu aan het editen en het is echt zo erg. Ik ben echt al de hele avond aan het huilen, omdat ik er nu dus in ben gedoken. Ik had het een beetje voor me uitgesteld, omdat ik weet hoe ik ben: echt supergevoelig voor dit soort dingen.”

“Het is gewoon echt heel erg,” vervolgt Bibi. “Ik kan me niet voorstellen waar die mensen in moeten leven nu op dit moment, het is echt verschrikkelijk. Het gaat om een kindje van acht maanden oud en hij heeft nog maar iets van tien maanden om een medicijn te krijgen.”

1,9 miljoen euro

Bibi hoopt dat Nederlanders snel gaan doneren voor het medicijn van de kleine Jaimy. “Er moet dus voldoende geld komen. Ze zitten nu op 350.000 euro (de vlog lijkt al een tijdje geleden opgenomen, want de teller staat nu al op ruim 750.000, red.). Er is 1,9 miljoen euro nodig en er is eigenlijk relatief weinig tijd, voordat ze het doel hebben bereikt. Dus ik hoop dat heel Nederland een euro wil doneren, zodat dat kindje gered kan worden.”

“Het liedje klonk ook echt niet zoals ik wilde, maar ik dacht fuck it,” zegt de voormalig Oh Oh Cherso-ster eerlijk. “Het gaat erom dat ik er aandacht aan besteed. En dat ik hoop dat er nu dus meer geld binnengehaald kan worden. Ik zou echt niet weten wat ik zou doen als het bijvoorbeeld Teddy was die dit had. Geloof me echt, voor iedereen die geen ouder is, je word echt gek…”

Jim en Glennis

Veel BN’ers zetten zich in voor het lot van baby Jayme. Zo heeft Jim Bakkum zelfs een nummer voor hem opgenomen. De zanger was zo aangedaan door het schrijnende verhaal van baby Jayme, dat hij in actie is gekomen.

Samen met vriendin Glennis Grace heeft Jim een nummer uitgebracht om geld op te halen voor het peperdure medicijn dat Jayme’s leven kan redden. “Het nummer vertelt eigenlijk het gevoel van de moeder of vader naar het zieke kindje toe. In dit geval de ouders van Jayme”, vertelde Jim hierover aan Shownieuws. “Jayme heeft een hele zeldzame spierziekte SMA. Deze maand wordt hij één en zonder medicijn redt hij de twee niet.” De zanger wordt erg geraakt door het verhaal van Jayme. “Zijn koppie en die ogen en het liet me gewoon niet meer los. Ik zie in zijn ogen iets van ons eigen kind. Iedere dag telt, ieder uur telt voor hem. Het is een kwestie van leven of dood.”