Sterren

Youp van 't Hek woedend op Arie Boomsma

Youp van ‘t Hek heeft in zijn nieuwste column voor het NRC hard uitgehaald naar presentator Arie Boomsma. De comedian is in zijn column Veronica in fight niet te spreken over de acties van Arie Boomsma.

In de column laat Youp weten het niet zo te hebben op ‘fatsoenrukkers’. Hij vertelt iedere dag met een mondkapje door de stad te lopen, niet uit angst voor corona, maar uit angst dat Arie Boomsma hem ziet lachen. “Dan trekt hij namelijk onmiddellijk zijn conclusies. Ik lach namelijk bijna alleen maar om verkeerde humor”, schrijft hij.

Hij houdt niets van Arie heel, het sarcasme is overduidelijk te proeven uit de heftige uitspraken. “Hoe komen we eigenlijk aan Arie?”, gaat hij verder. “Ik weet dat hij ooit begonnen is bij de EO met het programma Veertig dagen zonder seks! Zijn vrouw schijnt naar die tijd vaak terug te verlangen. En sindsdien draaft hij een paar keer per week door het beeld. Bij praatshows, in commercials, in internetfilmpjes. En Arie deugt. Aan alle kanten deugt-ie. Jezus Christus wat deugt onze Arie. Hij is de opperbevelhebber van het almaar uitdijende gutmenschenbataljon.”

Youp geeft Arie tevens de schuld van het feit dat het programma aanstaande maandag niet door zal gaan (te zien in de bovenstaande video). “Inmiddels is de storm rond Veronica Inside bijna gaan liggen. Hoewel? Het programma verdwijnt dankzij Arie en die gluiperige Norbert keurig van de buis. Goed gedaan jongens. Namens heel Nederland hartelijke dank! En ook God is trots op jullie!”

Niet alleen Arie krijgt er flink van langs, ook over Wilfred heeft Youp geen positief woord over. “Zielig voor die Gijp en Derksen? Nee hoor, die twee redden zich wel. Voor die presentator wordt het moeilijker. Althans dat hoop ik. Als ik die Wilfred Genee over een jaar met een Daklozenkrant voor een Albert Heijn zie staan krijgt hij van mij geen cent. Zoals ik ook de Appie voorlopig niet meer in ga. Burgerlijke fatsoensrakkers.”

De hele column is hieronder te lezen.