Sterren

Opdrachten Sander Schimmelpenninck vallen weg na Alexia-uitspraak

Sander Schimmelpenninck wordt sinds hij een omstreden uitspraak over prinses Alexia deed afgewezen voor opdrachten. Dat vertelt hij in de nieuwe editie van de Zelfspodcast.

De Quote-hoofdredacteur vertelt dat hij een heftige week achter de rug heeft. Zo werd hij verschillende keren met de dood bedreigd en vallen er een aantal opdrachten die hij in de planning had weg. “Ik stond geboekt voor allerlei dingen, maar die zeggen nu: ‘Imagoschade, we kunnen nu niet met je door.’ Er zijn allerlei mensen die je scheef aankijken.”

Achteraf gezien vond Sander zijn woordkeuze om prinses Alexia ‘de lekkerste’ te noemen misschien niet heel handig, zo vertelt hij. “Wij hebben het toen helemaal niet doorgehad, 200.000 luisteraars hebben daar niets over gezegd en is dat niet opgevallen. Tot Wierd Duk, mijn grote vriend van De Telegraaf, daarover begon te tweeten en toen is Jan Dijkgraaf daar op gaan reageren, ook uit de ‘domrechtse’ hoek. Die heeft gezegd dat ik een halve pedofiel ben.”

De presentator kwam vorige week in het nieuws omdat hij de 15-jarige prinses Alexia in zijn podcast Zelfspodcast ‘de lekkerste’ van de drie dochters van koning Willem-Alexander noemde.