Sterren

MAFS-Chantal: 'Nare smaak dat Henk nieuwe liefde vond op onze bruiloft'

Chantal, ook bekend als Wenkie uit Married At First Sight, doet een boekje open over haar deelname aan het programma.

Het was voor Chantal een behoorlijk heftige periode toen ze meedeed aan Married At First Sight. “Het avontuur was heel leuk. Vooral de periode er naartoe was heel leuk. Hysterisch met mijn vriendinnen natuurlijk, trouwjurken uitzoeken enzovoort”, vertelt Chantal aan Shownieuws. “Het avontuur was heel heftig. Ik dacht dat ik er wel vrij nuchter instond, het is mijn meisjesdroom, trouwen. Ik dacht, dat doe ik! Mijn wetenschappelijke match staat daar, dus dat moet helemaal goed komen.” Helaas voor Chantal pakte het totaal anders uit. “De ene op de andere seconde, de paniek sloeg toe. Ik moest huilen en dat huilen is niet meer gestopt. Het enige wat door mijn gedachte ging was: ik wil naar huis.”

Veel kritiek op social media

Chantal kreeg het op social media zwaar te verduren. Kijkers waren bepaald geen fan van de blondine. “Je hebt programmamakers en ik ben een mens. Die programmamakers en ik zullen het nooit eens worden. Het gaat bij hen om het programma en om kijkcijfers en het gaat bij mij om mijn emoties, mijn gevoel.” Chantal kan daar alle begrip voor opbrengen, maar ze heeft het wel moeilijk gehad. “Als heel Nederland dan zo’n mening vormt, op basis van een aantal beelden van jou… Ik begrijp het niet.”

Nieuwe liefde Henk

Eerder deze maand maakte haar ex-man Henk bekend een nieuwe liefde gevonden te hebben. Die liefde ontmoette Henk op de bruiloft van hem en Chantal. “Ik krijg daar wel een beetje een nare smaak van in mijn mond…”, geeft Chantal toe. “Ik dacht huh, op onze bruiloft, het was nog niet uit tussen ons. Henk legt de bal heel erg bij mij neer, dat ik hem nooit een eerlijke kans heb gegeven. Maar dit is wel een beetje dubbel.”

Coronavirus

Met Chantal gaat het nu gelukkig goed maar ook zij heeft te maken met de gevolgen van het coronavirus. “Mijn kinderen krijgen nu thuisonderwijs. Wij proberen sowieso heel veel binnen te blijven. Je moet er alleen toch uit voor je boodschappen dus dat doe ik ook. Met een hygiënisch doekje en een alcohol flesje en bij thuiskomst de handen wassen en de boodschappen afnemen.”

Je kunt het hele interview met Chantal bekijken in de video hierboven.